Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiflifelfújt szilvarösztivel

Kiflifelfújt szilvarösztivel
Kiflifelfújt szilvarösztivel
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt, az ugynevezett "Altwiener" kiflifelfújtat a munkahelyi kis étteremben ettem elöször, és annyira ízlett, hogy itthon ki kellett próbálnom. Valami nagyon finomra találtam!

hozzávalók / 4 adag

A kiflifelfújthoz

A tetejére

A szilvarösztihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt kiflikarikákat egy nagyobb tálba szórjuk, és leöntjük a tejszín, a tej, a tojássárgák, a por- és vaníliás cukor, valamint a citromhéj és só keverékével. Lazán összekeverjük, és hagyjuk, hogy a kifli beszívja az öntetet.
  2. Közben az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, és vékony szeletekre szeljük. Hozzákeverjük a lecsepegtetett mazsolát és a cukrot.
  3. A kiflimassza felét egy vajjal kikent tűzálló tálba terítjük, és az almakeveréket rásimítjuk. A maradék kifklkkel befedjük. Alufóliával betakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  4. 15 perccel a sütés befejezése előtt a fóliát levesszük róla, olvasztott vajjal megöntözzük, és készre sütjük.
  5. Ezalatt a tojásfehérjéket a kristálycukorral habbá verjük, nyomozsákba kanalazzuk, és a kész kiflifejfújt tetejére tetszés szerinti adagokat nyomunk belőle. Megszórjuk a mandulával, és még visszatesszük a sütőbe, ahol 250 fokon rövid ideig sütjük.
  6. Kísérőnek szilvarösztit adhatunk mellé, ami szilva, kevés víz, cukor, citrom, fahéj és szegfűszeg felfőzve.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 785
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Notburga

Mióta szakács: 2011.04.14.
5 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kiflifelfújt mazsolával, felfújt édes szilvás öntettel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Momo-chan
Momo-chan Mon, 2013-03-04 21:55

Nagyon fincsi volt. Bár a receptnél nem voltam biztos, hogy 2 tojás kell vagy 4 tojás. Végül 2 tojást használtam. A másik problémám a cukor mennyiséggel volt. Az almához 2 ek cukrot raktam, míg a tojásfehérjéhez 3 ek. cukrot tettem. Nekem így pont jó lett. Maga a szilvaröszti is édes (én szilvabefőttből csináltam), így együtt a kiflifelfújttal tökéletes volt. Köszönöm a receptet.

agi_d
agidee / agi_d Sun, 2011-08-21 13:22

Ez végülis egyfajta máglyarakás, nem? Tegnap megcsináltam és nagyon ízlett nekem is, páromnak is. A szilvás öntet is szuper! Egy csomó mindenhez jó lehet, például amerikai típusú túrótortához tudom elképzelni. Mennyi ideig kell főzni? Mivel nem tudtam mennyi az a kevés víz, hozzátettem úgy egy decit egy fél kiló szilvához és elég sokáig rotyogtattam, amíg olyan sűrű lett, amilyennek szerettem volna. Végül szinte lekvár lett. Gondolom, nem így kellett volna. :) De így is nagyon finom lett.

Notburga
Notburga / Notburga Mon, 2011-08-22 00:05

Szia Ági, hát én 1 kg szilvához 150 ml vizet adok, ami még kevesebb, mint amit Te adtál hozzá. Végül is a szilva is levet ereszt... 25-35 percig fözöm, tényleg sürünek kell lennie, de azért még nem lekvár. Örülök, hogy ízlett, majd teszek még fel más édességet is, talán az is tetszeni fog (?) További sikeres fözöcskét ;-)

csjudit
csjudit Mon, 2011-04-18 20:57

Nálunk szilvareszt néven ismert, anyukám múlt ősszel lefagyasztott belőle egy jókora adagot. Még maradt belőle, a hétvégén el is készítjük a kiflifelfújtat, hogy szegény szilvareszt ne árválkodjon tovább a fagyasztóban.

Notburga
Notburga / Notburga Tue, 2011-04-19 11:49

Meglátjátok, nem fogtok csalódni! Tényleg nagyon finom, annak ellenére, hogy viszonylag egyszerü összetevökböl áll ;-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-04-17 10:52

Naaagyon jól néz ki! Finom lehet! Én Frankfurtban élek, nálunk is sokszor adják különböző sütikhez a szilvarösztit. Isteni!
Eszter

Adrien
Adrien Sat, 2011-04-16 22:25

Szia Notburga!

Valóban a krumpliból készültre asszociáltam.
Igazad lehet abban, hogy a röszterből ered az általam is ismert fűszeres szilvareszter. Köszönöm a gyors felvilágosítást!

Adrien
Adrien Sat, 2011-04-16 18:03

Szia Notburga!

Biztos, hogy ez szilvaröszti? Mert nekem a rösztiről teljesen másfajta étel jut az eszembe...
Ez leginkább az általam régebben eltett szilvareszterre hasonlít.

Notburga
Notburga / Notburga Sat, 2011-04-16 19:15

Szia Arien, Te alószínüleg a krumpliröstire (?) gondoltál... Én Ausztriában élek, az un. Zwetschkenröster itt egy hagyományos kiséröje bizonyos édes tésztáknak.
Lásd: http://de.wikipedia.org/wiki/Zwetschkenr%C3%B6ster
Én szilvarösztinek ismerem (röszternek is hívhatják), és már másnál is olvastam, így. Egyébként biztos van más neve is, a szivából, vagy más savanyú gyümölcsből készített mártásnak ;-) A Te általad ismert szilvareszter is ez lehet, hiszen a német "röszter"-böl eredhetett a hasonló szó...

835
kifli 6 db
habtejszín 60 ml
tej 300 ml
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 2 ek
alma 4 db
cukor 2 ek
mazsola 4 dkg
vaj 1 ek
tojásfehérje 2 db
cukor 120 g
mandulapehely 5 dkg
szilva 30 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
víz 1 dl
cukor 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
szegfűszeg 0 ízlés szerint