r
Nosalty Logó

Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felkockázzuk, ha kiflimaradék van, azt felkarikázzuk.
  2. A tejet a tejszínnel felforraljuk, a tojásokat a cukorral, és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük.
  3. Egy nem túl nagy jénai sütőtálat kikenünk vajjal.
  4. A forró, tejszínes tejet folyamatos keverés mellett a tojáshoz kavarjuk.
  5. A kalács/kiflidarabokat beáztatjuk a tojásos-tejes keverékbe.
  6. A massza felével kibélelünk egy nem túl nagy jénai tálat, fél/negyed őszibarack befőtt darabokkal, mazsolával és csokicseppekkel megszórjuk.
  7. A maradék ázott kaláccsal befedjük, és a tetejére szórunk még csokit.
  8. Kb. 25 perc alatt 160 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha nem szárad ki nagyon sülés közben, hanem kicsit leves és puha marad.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1824
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

Nyílt egy pékség nem messze tőlünk, ahol olyan, de olyan vajas kifli van... ami a kaláccsal vetekszik! Különben sem szeretek ételt kidobni, ezt a kiflit meg még szárazon is kár volna elkótyavetyélni! Így ezúttal a kalácsfelfújt  ilyen kifliből készült  (mert különben mákos gubaként végzi legtöbbször :)) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-barackos kalácsfelfújt kifliből
Tomatotree 262 recept

Kalácsot nem sűrűn veszek, és nem is gyakran sütök, de a maradék újrahasznosítására már többféle kalácspuding, kalácsfelfújt receptet is kipróbáltam. A lehetőségeknek csak a végtelen szab határt, meg a fantáziánk, és a készleteink. Dúsíthatjuk diófélével, lekvárral, friss vagy aszalt gyümölccsel, bármivel, amit csak találunk otthon. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek