r
Nosalty Logó

Kicharee - az istenek eledele

RAW
Kicharee - az istenek eledele
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1224
Kalória
43.2g
Fehérje
231.8g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
132g
Víz
16g
Koleszterin
28g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5278.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    910 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    463.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1407 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

  1. A mungóbabot néhány órára beáztatjuk.
  2. Egy lábosban amungóbabot és a rizst puhára főzzük, szükség esetén a vizet pótolhatjuk. Akkor jó ha a főzés végefelé krémes állagú.
  3. Készitsük elő a fűszereket a pirításhoz.
  4. Külön rakjuk a fekete mustármagot, külön a római köményt a lepkeszegmaggal, külön a gyömbért.
  5. Egy kis tálba összeöntjük a többi egész fűszert.
  6. Egy kis tálba összeöntjük a darált fűszereket.
  7. Amikor már a mungóbab majdnem készre főtt, adjuk hozzá a zöldségeket és tovább főzzük.
  8. Ha a zöldségek ismegpuhultak, elkezdhetjük a fűszerek piritását.
  9. Egy serpenyőben felforrósitjuk a ghee-t.
  10. Beleszórjuk a fekete mustármagot. Vigyázat pattogni fog, érdemes lefedni.
  11. Mikor a pattogás elcsendesül, hozzáadjuk a római köményt és a lepkeszegmagot, majd a gyömbértkb. 30 másodpercig pirítjuk. Érdemes kevergetni, nehogy leégjen.
  12. Belekeverjük a maradék egész fűszereket.
  13. Azután belekeverjük a darált fűszereket (5 másodpercnél továbbne piritsuk őket).
  14. A fűszerkeveréket ráöntjük a levesre (hasonlóan, mint a rántást).
  15. Jól összekeverjük, és így el is készült a Kicharee-nk.
  16. Tálaláskor tehetünk egy kis joghurtot a tetejére (elhagyható).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

A kicharee-t Indiában a legjobb hatású ételnek tartják. Rengeteg változata ismeretes, én azért ezt választottam, mivel én éppen ezt a variációt fogyasztom. Kicharee-böjttel elősegithetjük sok heveny és idült betegség gyógyulását. Mindenkinek Jó Egészséget kívánok ezzel a gyógyító erejű étellel. . Tisztelettel Krisztina

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek