Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás krumpli

Sárgarépás krumpli
Sárgarépás krumpli
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét hazajöttem, itthon pedig általában kihasználom édesanya finom főztjeit. Most megosztom veletek az egyik egyszerű, de annál finomabb ételét és valószínű, hogy még a napokban adok egy kis ízelítőt "Anya konyhájából". :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagyon jó egytálételnek is, de köretnek is megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a sárgarépát  meghámozzuk, megmossuk és felkarikázzuk.
  2. Nagyobb serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, beletesszük a zöldségkarikákat, megszórjuk ételízesítővel, és felöntjük 2,5 dl vízzel, mérsékelt tűzön, fedő alatt 10-15 percig főzzük.
  3. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a fedőt, hogy olvadjon rá a sajt.
  4. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgarépás krumpli sajtosan, sajtos-tejfölös-répás krumpli, burgonya sárgarépával és sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

672
burgonya 1 kg
sárgarépa 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
tejföl 175 g