r
Nosalty Logó

Kentucky csirke kukoricás bundában sütve

Évi néni
Kentucky csirke kukoricás bundában sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke

Pác

417
Kalória
22.4g
Fehérje
25.2g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
124g
Víz
149.3g
Koleszterin
857.6mg
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirke

Pác

Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirke

Pác

Összesen 1667 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirke

Pác

Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    495.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1667 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkeszárnyakat kettévágjuk az ízületnél.

Pác

  1. Összekeverjük egy mély tálban a hozzávalókat, és a pácba nyomkodjuk a csirkedarabokat.
  2. Hűtőben érleljük minimum 1 órát, de minél tovább áll benne, annál jobb.
  3. A kukoricapelyhet egy edényben szétnyomkodjuk az öklünkkel, hogy kisebb darabokra törjön.
  4. A pácot lecsepegtetjük a húsról, és beleforgatjuk a kukoricapehelybe.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ebbe fektetjük a bundázott szárnyakat, és mindegyik tetejére kevés vajat csipkedünk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 30 perc alatt piros ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Csirkeszárny volt az ebéd, amit csak akkor készíthetek, amikor a férjem nincs otthon, mert ő nem szereti. Fiam viszont annál jobban.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...