r
Nosalty Logó

Balinéz mogyorós csirke

Sajtospiritos
Balinéz mogyorós csirke
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

582
Kalória
27.7g
Fehérje
8.6g
Szénhidrát
50g
Zsír
161.2g
Víz
120.9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Összesen 582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Összesen 2321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Csirke elkészítése

Mogyorószósz

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 582 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7490.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    5439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    644.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 2321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Csirke elkészítése

  1. A csirkét megmossuk, és nagyobb darabokra aprítjuk. Egy számunkra szimpatikus serpenyőben zsiradék nélkül, fedő alatt, 20-30 perc alatt, közepes lángon párolva megsütjük. Közben sóval ízesítjük. Ezekben a mai csirkékben rengeteg zsiradék van, ezért szinte magától megsül.
  2. A kész húsokat félretesszük.

Mogyorószósz

  1. A hagymát, fokhagymát és chili paprikát felaprítjuk, majd kevés olajon megsütjük. Ezután mehet rá az alaposan elkevert kókusztej, és a lime kivételével a többi hozzávaló.
  2. 10-15 perc alatt alacsony hőfokon, gyakori keverés mellett összeforraljuk. Végén a lime levével ízesítjük, illetve ízlés esetén még egy kis sóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

Ez egy alap balinéz recept, amelyet könnyű otthon is elkészíteni.  Ha szereted az egzotikus ízeket, vagy csak kilépnél a vendégvárós szendvics komfortzónájából, akkor próbáld ki. Lényeges hozzávaló a Ketjap Manis, ugyanis ez az indonéz ízvilág egyik legfontosabb kelléke. 

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek