r
Nosalty Logó

Kelt napsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt napsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A pizzáshoz

A párizsishoz

A krémsajtoshoz

A kókuszoshoz

A sajthoz

Összesen 1456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A pizzáshoz

A párizsishoz

A krémsajtoshoz

A kókuszoshoz

A sajthoz

Összesen 5816 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A pizzáshoz

A párizsishoz

A krémsajtoshoz

A kókuszoshoz

A sajthoz

Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    336 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8670.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    5063 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 5816 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1703 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A pizzáshoz

A párizsishoz

A krémsajtoshoz

A kókuszoshoz

A sajthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben.
  3. A tészta száraz hozzávalóit összevegyítjük, majd az olajat az élesztős tejjel felváltva, összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk (elég lágy lesz, nem kell megijedni), meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztes deszkán újra átgyúrjuk, majd 16 darabra vágjuk.
  5. Az egyik darabot kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  6. Megszórjuk/-kenjük a tetszés szerinti töltelékkel, majd egy másik darabot is elnyújtunk, és betakarjuk vele.
  7. A kör közepére egy desszertestányért nyomunk, majd kézzel lenyomkodjuk a széleket, ahol a két tészta összeér.
  8. Kívülről befelé haladva, a kis körig bevagdossuk a tésztát (olyan 3-4 cm-es "füleket" kapunk).
  9. A "füleket" 2-3-szor megcsavarjuk, a süti tetejét lekenjük egy egész felvert tojással.
  10. Szórhatunk rá sajtot, köménymagot vagy szezámmagot.
  11. Betoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x20x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6500
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Bármelyik töltelékkel nagyon finom, az az igazi csavar benne, hogy ha édes a töltelék, akkor sem túl édes a végeredmény. Ha meg sós, akkor valami fenomenális az édeskés tészta a sós töltelékkel. (Nekem a kakaós és a pizzás a kedvencem.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinn kertészkedtünk drága keresztanyukámnál, és mivel a nagy melegben senki sem akart igazán enni, de azért megéheztünk, hát megsütötte Nekünk. Mit ne mondjak, hatalmas siker volt, szinte azonnal el is fogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A pizzáshoz

A párizsishoz

A krémsajtoshoz

A kókuszoshoz

A sajthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...