Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt napsüti

Kelt napsüti
Kelt napsüti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kinn kertészkedtünk drága keresztanyukámnál, és mivel a nagy melegben senki sem akart igazán enni, de azért megéheztünk, hát megsütötte Nekünk. Mit ne mondjak, hatalmas siker volt, szinte azonnal el is fogyott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A pizzáshoz

A párizsishoz

A krémsajtoshoz

A kókuszoshoz

A sajthoz

ajánlat

Bármelyik töltelékkel nagyon finom, az az igazi csavar benne, hogy ha édes a töltelék, akkor sem túl édes a végeredmény. Ha meg sós, akkor valami fenomenális az édeskés tészta a sós töltelékkel. (Nekem a kakaós és a pizzás a kedvencem.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben.
  3. A tészta száraz hozzávalóit összevegyítjük, majd az olajat az élesztős tejjel felváltva, összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk (elég lágy lesz, nem kell megijedni), meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztes deszkán újra átgyúrjuk, majd 16 darabra vágjuk.
  5. Az egyik darabot kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  6. Megszórjuk/-kenjük a tetszés szerinti töltelékkel, majd egy másik darabot is elnyújtunk, és betakarjuk vele.
  7. A kör közepére egy desszertestányért nyomunk, majd kézzel lenyomkodjuk a széleket, ahol a két tészta összeér.
  8. Kívülről befelé haladva, a kis körig bevagdossuk a tésztát (olyan 3-4 cm-es "füleket" kapunk).
  9. A "füleket" 2-3-szor megcsavarjuk, a süti tetejét lekenjük egy egész felvert tojással.
  10. Szórhatunk rá sajtot, köménymagot vagy szezámmagot.
  11. Betoljuk a sütőbe, és 15-20 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x20x7 cm
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 725
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes kalács, sós kalács, csavart kalács, kakaós kalács, pizzás kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fabyen
Fabyen Sun, 2011-06-19 13:40

Az átgyúrt tésztát két darabba vágod, mindkettőt kör alakúra nyújtod, az elsőt a tepsibe teszed és megkened a töltelékkel, ráteszed a másikat. Pohárral megnyomod a közepét, hogy át ne szakadjon, majd 16 részre vágod fel a pohárral készített jelölés pereméig. Az így kapott cikkeket csavarod meg 2-3 x

1455
finomliszt 600 g
tojás 3 db
2 kávéskanál
cukor 2 teáskanál
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
porcukor 2 ek
fahéj 1 ek
porcukor 2 ek
sűrített paradicsom 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
párizsi 10 dkg
tejföl 2 ek
krémsajt 10 dkg
majonéz 2 ek
kókuszreszelék 10 dkg
vaj 2 ek
sajt 10 dkg
szezámmag 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál