Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szüreti kalács Barti konyhájából

Szüreti kalács Barti konyhájából
Szüreti kalács Barti konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy munkával három ízű kalács.

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot feloldjuk langyos tejben, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Az átszitált lisztet, sót, az 5 dkg porcukrot, a tojássárgáját, felfuttatott élesztőt, a citrom héját és az olajat összegyúrjuk, szükség szerint lazítjuk tejjel, és jól kidagasztjuk.
  3. Egy órát kelesztjük.
  4. 6 cipóra osztjuk, minden cipót téglalap alakúra kinyújtunk, olvasztott vajjal megkenjük, ráhintjük a cukrozott tölteléket, mák, dió, kakaó (minden töltelékből 2 rúd készül).
  5. Feltekerjük, mint a bejglit. 2-2 tekercset összefonunk.
  6. 40 percig kelesztjük, tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, 200 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barti

Mióta szakács: 2016.10.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
mikor: reggeli, uzsonna
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós kalács, diós, kalács, kakaós kelt tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

796
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 5 dkg
porcukor 5 dkg
tej 4 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 kávéskanál
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
mák 10 dkg
dió 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 50 g
porcukor 20 dkg
vaj 15 dkg