r
Nosalty Logó

Karobos-kakaós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Karobos-kakaós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    437 mg
  • Magnézium
    1174 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a kelt tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk, a kakaóport, a karobport és a kókuszcukrot összekeverjük.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, az eritritet és a vajat, elegyítjük egymással.
  2. 1dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, a liszthez adjuk, és hozzáteszünk 2 tojássárgáját (a maradék 1 sárgája a kalács megkenéséhez szükséges). Addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ekkor meghintjük liszttel, és félretesszük kelni körülbelül 1-1,5 órára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170-160 fokra. Sütőpapírral kibélelünk két kalácsformát.
  4. Amikor a tésztánk duplájára kelt, félbe, majd még 3 részre osztjuk. Így kapunk 6 tésztát, amiből gombócot formázunk, majd mindegyiket téglalap méretűre nyújtjuk. Mindegyik tésztát meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaós-karobos töltelékkel. A szélesebbik felénél fogva feltekerjük a tésztákat, és hármasával összefonjuk őket.
  5. Az így kapott két kalácsot a formába tesszük, megkenjük tojássárgájával, és 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc) Házi lekvárral kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4299
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Fonott kalács, reggelire, házi lekvárral és egy jó tejeskávéval...diétásan.

Hozzávalók

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek