r
Nosalty Logó

Karobos-kakaós fonott kalács

Timejja9
Karobos-kakaós fonott kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

657
Kalória
15.3g
Fehérje
95.1g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
27g
Víz
173g
Koleszterin
21.1g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    437 mg
  • Magnézium
    1174 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

Víz

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 3936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a kelt tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk, a kakaóport, a karobport és a kókuszcukrot összekeverjük.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, az eritritet és a vajat, elegyítjük egymással.
  2. 1dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, a liszthez adjuk, és hozzáteszünk 2 tojássárgáját (a maradék 1 sárgája a kalács megkenéséhez szükséges). Addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ekkor meghintjük liszttel, és félretesszük kelni körülbelül 1-1,5 órára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170-160 fokra. Sütőpapírral kibélelünk két kalácsformát.
  4. Amikor a tésztánk duplájára kelt, félbe, majd még 3 részre osztjuk. Így kapunk 6 tésztát, amiből gombócot formázunk, majd mindegyiket téglalap méretűre nyújtjuk. Mindegyik tésztát meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaós-karobos töltelékkel. A szélesebbik felénél fogva feltekerjük a tésztákat, és hármasával összefonjuk őket.
  5. Az így kapott két kalácsot a formába tesszük, megkenjük tojássárgájával, és 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc) Házi lekvárral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fonott kalács, reggelire, házi lekvárral és egy jó tejeskávéval...diétásan.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...