Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ultrakönnyű kalácspuffancsok

Ultrakönnyű kalácspuffancsok
Ultrakönnyű kalácspuffancsok
gyors recept | szponzorált tartalom
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pihe-puha, illatos és ultrakönnyű kalácspuffancsok, egyenesen a sütőből!
Imádjuk! :) 

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A kalács tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis méretű lábasban simára keverünk 2 evőkanál kenyérlisztet fél deciliter tejjel és vízzel.
  2. Alacsony lángon, folyamatos kavarás mellett besűrítjük, majd fóliával hűtőbe tesszük 10-15 percre.
  3. A lehűlt lisztes masszát simára keverjük 1 darab tojással, az olvasztott vajjal és 1 deciliter szobahőmérsékletű tejjel, majd félretesszük.
  4. Egy nagy méretű tálban elkeverjük a kenyérlisztet, cukrot, tejport, sót és az instant élesztőt, majd ebbe a száraz keverékbe öntjük a félretett folyékony keveréket.
  5. A kezeink vagy egy konyhai robotgép segítségével sima, enyhén ragacsos masszát gyúrunk, majd lefedve legalább 60 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát finoman kilapítjuk, 9 részre osztjuk, gömböket formálunk belőlük, majd egy 20*20 cm-es tepsibe helyezzük őket.
  7. Újból lefedjük, és legalább 30 percig kelesztjük.

A kalács tetejére

  1. Az idő leteltével egy tojást elkeverünk 1 evőkanál tejjel, majd megkenjük a gömbök tetejét, és megszórjuk egy kevés barna cukorral.
  2. 190 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, végül egy kevés olvasztott vajjal megkenjük, és fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 8 118
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1135 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibella
Csibella Sun, 2019-04-28 17:50

Nekem jól sikerült, jó dagik lettek a gombócok. :)
Viszont ha már kalács, akkor több cukrot elbírna szerintem. Vagy megtölteni valamivel, de akkor már buktáról beszélünk. :)

335
kenyérliszt BL80 50 dkg
tej 1.5 dl
víz 0.5 dl
cukor 50 g
tejpor 15 g
1 tk
instant élesztő 7 g
tojás 1 db
vaj 60 g
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
barna cukor 1 ek
vaj 30 g