Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbókrémleves kolozsvári szalonnával

Kelbimbókrémleves kolozsvári szalonnával
Kelbimbókrémleves kolozsvári szalonnával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis lélekmelegítő leves a hideg napokra.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A croutonhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, néhány külső levelet lebontunk és félretesszük. A burgonyát és a hagymát megtiszítjuk, durva kockákra vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, burgonyát és kelbimbót, kb. 5 percig dinszteljük, sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, lefedve kb. 25 percig főzzük.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A kenyeret kockákra vágjuk. A szalonnát az olajban ropogósra sütjük, kiszedjük egy papírtörlőre. A kenyérkockákat a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk. A kenyér croutonokat elkeverjük a szalonnával és a petrzselyemzölddel.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük, a félretett kelbimbóleveleket a levesbe tesszük és kb. 5 percig hagyjuk állni. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A croutonnal tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves kelbimbóból, kolozsvári szalonnakockás kelbimbókrémleves, kelbimbókrémleves pirított kenyérkockákkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-12-23 22:25

Most már tudom, miért raktam el a fagyóba kelbimbót!! :-O
Köszönöm, mentve, el fogom készíteni.

Békés, boldog karácsonyt kívánok!
Éva-Anyóca

514
kelbimbó 500 g
burgonya 300 g
vöröshagyma 1 db
vaj 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 1 l
habtejszín 250 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint
kolozsvári szalonna 70 g
napraforgó olaj 1 ek
toast kenyér 2 szelet
petrezselyem 1 ek