r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves vajas krutonnal

Iluska
Karfiolkrémleves vajas krutonnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Vajas kruton

303
Kalória
6.4g
Fehérje
24.6g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
220.1g
Víz
48.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Vajas kruton

Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Vajas kruton

Összesen 1810 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Vajas kruton

Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 303 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    2666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1320.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1810 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A karfiolt kisebb darabokra tördeljük, majd vízben odatesszük főni. Sózzuk, és ételízesítővel ízesítjük.
  2. Mikor jó puhára főtt, elkészítjük a hagymás rántást. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a lisztet hozzákeverjük, majd 2 percig pirítjuk. Majd kevés hideg vízzel feleresztve hozzáöntjük a karfiolhoz. Beletörjük a fokhagymát is.
  3. Pár perc főzés után botmixerrel pépesre zúzzuk.
  4. A főzőtejszínből kicsit elveszünk, és simára keverjük benne a keményítőt. Ezzel sűrítünk még a levesen. A többi tejszínnel feleresztjük. Ha szükségét látjuk, kevés vízzel hígíthatjuk még.
  5. Apróra vágott zellerlevéllel, fehér borssal ízesítjük. Összefőzzük. Vajas krutonnal kínáljuk. Jó étvágyat!!

Vajas kruton

  1. A toast kenyereket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra felvágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy teflonban, beledobjuk a kenyérkockákat, sózzuk. Pirítjuk a vajban, és látni fogjuk, hogy a krutonok magukba szívják majd a vajat.
  3. Világosra pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 10 p

Szerintem a karácsony, egy jó krémleves nélkül nem telhet el!!!Mi igényeljük, és rendszerint mindig készítek a család apraja-nagyjának....:-)))

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...