Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves tejföllel és fehérborral

Karfiolleves tejföllel és fehérborral
Karfiolleves tejföllel és fehérborral
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerű karfiolleves után most itt egy gazdag változat.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
  3. Amíg a leves fő, elkészítjük a csipetkét. Amikor a zöldség már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarjuk, beleöntjük a bort, belemorzsoljuk a tésztát.
  4. Tálaláskor teszünk a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, és szórunk rá pirospaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Karfiolleves gazdagon csipetkével, tejföllel és fehérborral, fehérboros karfiolleves csipetkével, tejfölös karfiolleves csipetkével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

387
karfiol 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
burgonya 2 db
paradicsom 1 nagy db
hegyes erős paprika 1 db
zeller 0.5 közepes db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 10 szál
lestyán 1 szál
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
leveskocka 1 db
félszáraz fehérbor 1 dl
tojás 1 db
finomliszt 0.5 bögre
0 ízlés szerint