Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves vajas galuskával Glasertől

Karfiolleves vajas galuskával Glasertől
Karfiolleves vajas galuskával Glasertől
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, laktató leves, amelyet meglocsolhatunk kevés citromlével is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez:

A vajas galuskához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk.
  2. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a sárgarépát, további 5 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  3. A galuskához a vajat elkavarjuk a tojással és a sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskakeménységű legyen.
  4. Kiskanállal a galuskatésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, és kb. 5 perc alatt megfőzzük.
  5. A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés levessel, majd a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük.
  6. A levest megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 845
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-tejszínes karfiolleves, vajas galuskás karfiolleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Tue, 2017-06-27 16:39

Finom, még a nagyimtól tanultam, de nagy baj, ha valaki csak húsleves alaplével tud finom levest csinálni, nekünk a húsleves elfogy, és anélkül is lehet finomat csinálni. A sárgarépát én kihagyom, max egy kis krumplit teszek bele, vagy néhány rózsa brokkolit, és a vajgaluskát. A vajgaluskát egyszer kénytelen voltam sült csirkecombból megmaradt szaftal készíteni vaj helyett. Hát az maga a csoda! Csak ajánlani tudom kipróbálásra.

337
karfiol 500 g
sárgarépa 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
szárnyas alaplé 1.25 l
tejföl 100 g
főzőtejszín 50 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
vaj 50 g
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 60 g