r
Nosalty Logó

Karamellkrém-torta

NS
Karamellkrém-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

437
Kalória
9.8g
Fehérje
20.1g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
63.4g
Víz
160.6g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Összesen 3493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3550.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    507.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A szénhidrátcsökkentő Master mixet, a kakaóport kimérjük, és a sütőporral egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztás nélkül felverjük a robotgép erős fokozatán, közben az édesítőszert is beletesszük, és tovább verjük, amíg egy masszív habot nem kapunk.
  3. Ezután a sütőporos lisztkeveréket beleszitáljuk több lépésben a habba, egy kézi habverővel óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortataformába öntjük, és 180 C-on tűpróbáig sütjük.

Karamellkrém

  1. 100 g tejszínt és 125 g tejet összemérünk, és egy edényben felforralunk, majd beletesszük a 6 db cukormentes tejkaramellát, és tovább főzzük.
  2. A főzést addig folytatjuk, amíg egy sűrű karamellkrémet nem kapunk.
  3. Amikor szépen besűrűsödött, tűzről levesszük, és a kevés vízzel előzőleg felmelegített zselatint elkeverjük benne.
  4. A hűtőből kivett habtejszínt a robotgép alacsony fokozatán felverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  5. A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőszert, utána robotgéppel meglazítjuk, és a langyosra hűlt karamellás krémhez kis adagokban hozzákeverjük.
  6. Kivesszük a hűtőből a felvert tejszínt, és kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a karamellás-mascarponés krémbe.
  7. Mindezek után piskótánkat három részre vágjuk, és hogy a krémtöltelék betöltését megkönnyítsük, a sütőformában rétegezve végezzük el a töltést.
  8. Formával együtt tegyük egy éjszakára pihenni a hűtőbe.

Krémbevonat

  1. 100 g tejszínt 3 db cukormentes karamellával ismét sűrűre összefőzünk, és a tűzről levéve kihűtjük.
  2. 100 g tejszínt robotgép alacsony fokozatán habbá verünk.
  3. A kihűlt karamellás krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.
  4. Az elkészült krémet a torta oldalára fogjuk bevonatként felhasználni.

Díszítés

  1. Az egy éjszakát pihentetett tortát a hűtőből kivesszük, és a formát eltávolítjuk róla.
  2. A krémbevonatot tetszés szerint felvisszük a torta oldalára.
  3. A torta oldalán a frissen felvitt krémet apró darabokra vágott, pirított mogyoróval díszíthetjük.
  4. A torta tetejét porrá őrölt eritrittel díszítjük egy stencil segítségével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a torta számomra több, mint egy sütemény. A családom kedvence, a férjemnek is ezt készítem minden fontosabb alkalomra. Ami a legjobb benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot és szénhidrátcsökkentett keverékkel készül, így egy igazi büntetlen élvezet!

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Epres Charlotte

Ez lenne az eredeti Charlotte vagy a Rolyal Charlotte az eredeti? Nem tudom, ezért mindkettőt elkészítettem. Dönteni nehéz, melyik a jobb. Próbáljátok ki ti is mindkettőt, és döntsétek ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...