Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellkrém-torta

Karamellkrém-torta
Karamellkrém-torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta számomra több, mint egy sütemény. A családom kedvence, a férjemnek is ezt készítem minden fontosabb alkalomra. Ami a legjobb benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot és szénhidrátcsökkentett keverékkel készül, így egy igazi büntetlen élvezet!

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A szénhidrátcsökkentő Master mixet, a kakaóport kimérjük, és a sütőporral egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztás nélkül felverjük a robotgép erős fokozatán, közben az édesítőszert is beletesszük, és tovább verjük, amíg egy masszív habot nem kapunk.
  3. Ezután a sütőporos lisztkeveréket beleszitáljuk több lépésben a habba, egy kézi habverővel óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortataformába öntjük, és 180 C-on tűpróbáig sütjük.

Karamellkrém

  1. 100 g tejszínt és 125 g tejet összemérünk, és egy edényben felforralunk, majd beletesszük a 6 db cukormentes tejkaramellát, és tovább főzzük.
  2. A főzést addig folytatjuk, amíg egy sűrű karamellkrémet nem kapunk.
  3. Amikor szépen besűrűsödött, tűzről levesszük, és a kevés vízzel előzőleg felmelegített zselatint elkeverjük benne.
  4. A hűtőből kivett habtejszínt a robotgép alacsony fokozatán felverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  5. A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőszert, utána robotgéppel meglazítjuk, és a langyosra hűlt karamellás krémhez kis adagokban hozzákeverjük.
  6. Kivesszük a hűtőből a felvert tejszínt, és kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a karamellás-mascarponés krémbe.
  7. Mindezek után piskótánkat három részre vágjuk, és hogy a krémtöltelék betöltését megkönnyítsük, a sütőformában rétegezve végezzük el a töltést.
  8. Formával együtt tegyük egy éjszakára pihenni a hűtőbe.

Krémbevonat

  1. 100 g tejszínt 3 db cukormentes karamellával ismét sűrűre összefőzünk, és a tűzről levéve kihűtjük.
  2. 100 g tejszínt robotgép alacsony fokozatán habbá verünk.
  3. A kihűlt karamellás krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.
  4. Az elkészült krémet a torta oldalára fogjuk bevonatként felhasználni.

Díszítés

  1. Az egy éjszakát pihentetett tortát a hűtőből kivesszük, és a formát eltávolítjuk róla.
  2. A krémbevonatot tetszés szerint felvisszük a torta oldalára.
  3. A torta oldalán a frissen felvitt krémet apró darabokra vágott, pirított mogyoróval díszíthetjük.
  4. A torta tetejét porrá őrölt eritrittel díszítjük egy stencil segítségével.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamelltorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
tojás 4 db
diabetikus liszt 35 g
cukrozatlan kakaópor 15 g
édesítőszer 20 g
sütőpor 1 kk
habtejszín 300 g
mascarpone 150 g
tej 125 ml
tejkaramella 6 db
édesítőszer 20 g
zselatin 10 g
víz 4 ek
tejkaramella 3 db
habtejszín 200 g
erythritol 2 ek
törökmogyoró 75 g