Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas-karamellás torta

Mogyoróvajas-karamellás torta
Mogyoróvajas-karamellás torta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itthon nagyon szeretjük a karamellát és a mogyoróvajat is, úgy gondoltam, hogy a kettő jó kombináció, így készült el a receptversenyre.:)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Karamell

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A pudingport és a darált földimogyorót összekeverjük.
  3. A száraz anyagot óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.
  4. Egy 22 cm-es tortaforma aljára kenjük, sütőpapírral bélelve, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Karamell

  1. A kristálycukrot megolvasztjuk.
  2. Óvatosan belekeverjük a tejszínt és a vajat is.
  3. Kevergetve megvárjuk, míg eltűnnek a csomók, és 10 percig főzzük még.

Krém

  1. A pudingporból, kristálycukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, simára turmixoljuk.
  2. A zselatint a vízzel összekeverjük, és megduzzasztjuk.
  3. A puding feléhez adjuk a karamellát. A tejszínhab felét kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal. A zselatint megolvasztjuk, és a felét a krémhez keverjük. A karamellás krémet rákenjük a tésztára, és egy órát állni hagyjuk hűtőben.
  4. A puding másik feléhez hozzáadjuk a mogyoróvajat.
  5. A tejszín másik felét is kemény habbá verjük, és elkeverjük a pudinggal.
  6. A zselatin másik felét a krémhez adjuk. A mogyoróvajas krémet rákenjük a karamellásra.
  7. Hűtőbe tesszük 4-5 órára (akár egy éjszakára), míg megszilárdul.

Díszítés

  1. A tejszínt, a tejcsokoládét, a karamellát összeolvasztjuk.
  2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy zsákba töltjük (papírból hajtogatjuk, és kivágjuk az alját).
  3. A tejszínes keveréket rákenjük a tortára. A fehér csokoládéval vékony vonalat húzunk befelé a kör közepe felé, csiga alakban. Egy pálca segítségével először a kör közepe felől húzunk vonalakat, majd köztük befelé, így jön ki a képen látható minta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 568
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellás torta, mogyoróvajas karamella torta, tejszínes mogyoróvajas karamelltorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

samecem
samecem / samecem Sat, 2017-11-04 12:19

Fantasztikus torta! Köszönöm a receptet! A lányom 18. szülinapjára készítettem!!!! :D

jesolo
jesolo Mon, 2017-02-06 23:17

Nagyon tetszik ez a recept csak azt nem tudom hogy 15tasak vaniliás pudingpor meg 45 tasak pudingpor nem sok milyen ez a tasak?

Bari Tünde
Bari Tünde / Bari Tünde Mon, 2016-05-23 15:36

Szia Flóra!
Nagyon tetszik a tortád, és nagyon szeretném elkészíteni, de mivel nincs feltüntetve a receptben, hogy milyen ízesítésű pudingra van szükség a tésztához és a krémhez így nem merem elkezdeni.
Kérlek megírnád, hogy milyenre van szükség hozzá?
Előre is köszönöm!
Bari Tünde

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2015-08-29 14:51

Kedves Flóra!
Gyönyörű a tortád és biztosan finom. Már szavaztam is rá! Bekukkantottam a blogodba, azt látom, hogy fantasztikusan kreatív vagy és a kézügyességed is nagyszerű! Gratulálok!
Andi

774
tojásfehérje 3 db
földimogyoró 60 g
vaníliás pudingpor 15 g
cukor 80 g
cukor 100 g
habtejszín 125 ml
vaj 50 g
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 45 g
cukor 80 g
zselatin 10 g
víz 100 ml
habtejszín 4 dl
tejkaramella 150 g
mogyoróvaj 100 g
habtejszín 60 ml
tejcsokoládé 120 g
tejkaramella 50 g
fehér csokoládé 50 g