Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes emeletes torta

Gluténmentes emeletes torta
Gluténmentes emeletes torta
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a nagylányom 15. születésnapjára készítettem, az ő kívánsága szerint, gluténmentes pedig azért lett, hogy a lisztérzékeny barátnője is tudjon enni belőle. A virágokat kiszúróval készítettem el már napokkal előtte és kiszárítottam, a közepükbe pedig apró cukorgyöngy került, amit egy pici vizes ecsettel rögzítettem.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítünk, vagyis sütőpapírral kibélelünk egy 28 cm, egy 24 cm és egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Amennyiben nincs ilyen, megfelelő méretű sütőbe rakható fazekak is megteszik.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojások felvert  habjába belekeverjük a cukrot, ehhez egyenként kerül a tojások sárgája, majd liszt helyett 4   csomag   átszitált gluténmentes vaníliás pudingport keverünk bele.
  4. Elosztjuk a masszát a tortaformákban. Lehet két részletben is elkészíteni a piskótát, 8-8 tojásból,felezve a hozzávalókat és az egyik megy a legnagyobb formába, a másik adag a két kisebbe.
  5. Tűpróbáig sütjük a piskótákat. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  6. A karamellás pudingporokat kikeverjük a cukorral és néhány kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, és felfőzzük benne a pudingot. A margarint még melegen beletesszük, és hagyjuk elolvadni, majd jól kikeverjük a krémet. Hagyjuk kihűlni. (Be fog sűrűsödni így is!)
  7. Ha készen vannak a piskóták, azokat is rácson hagyjuk kihűlni, majd félbevágva megtöltjük őket a krémmel. Ezután legjobb ha néhány órát, de inkább egy éjszakát állnak a hűtőben.
  8. Másnap boríthatjuk és díszíthetjük a tortákat, és összeállítjuk az emeleteket. A borítás előtt a vajkrémmel vékonyan bevonjuk a tortát, ezzel az egyenetlenségeket is korrigálhatjuk, és a fondant-bevonatot is jobban rá tudjuk dolgozni. (A borítás és a virágok nálam pillecukor fondantból készültek, az ágakat olvasztott csokoládéval húztam meg. Egy egyszerű zacskót használtam erre a célra, aminek az egyik csücskét óvatosan picit levágtam. A fondant-t porcukrozott felületen nyújtottam ki, a piskóta átmérőjének kb. a kétszeresére, majd óvatosan ráemeltem a tortára és kézzel körbesimítottam.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 805
elküldve: 6
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Diorissimo

Mióta szakács: 2011.10.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

emeletes szülinapi torta, gluténmenetes fondant torta, karamellkrémes torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gretibaby
Gretibaby Thu, 2013-03-21 17:38

Szia Diorissimo! Gyönyörű ez a torta, minden elismerésem a tiéd! A leírtak alapján az íze is nagyon finom lehet! :)

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Thu, 2012-04-19 11:52

Szia! Köszönöm szépen! Igen, a fondant magam készítem, pillecukorból vagy ha azt nem kapok, van egy mézes fondant receptem is. Viszont készen is lehet kapni olyat pl. hogy unidec massza, a netről rendelhető és állítólag nagyon szépen lehet vele tortákat bevonni, a marcipánhoz hasonló.Én mondjuk ezt még eddig nem próbáltam. :)

varadizsike
vzsike / varadizsike Thu, 2012-04-19 11:40

Szia! Gyönyörű a tortád, gratulálok. A fondant Te készíted, vagy készen is lehet kapni?
További szép napot! Üdv: vzsike

1388
tojás 16 db
vaníliás pudingpor 8 tasak
cukor 20 ek
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tej 1.2 l
karamellás pudingpor 4 tasak
margarin 50 dkg
cukor 12 ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
tej 0.5 dl
cukorfondant 1 kg
cukorfondant 30 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukorgyöngy 4 ek