r
Nosalty Logó

Karamellkrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellkrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Összesen 437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Összesen 3493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Összesen 263 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3550.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A szénhidrátcsökkentő Master mixet, a kakaóport kimérjük, és a sütőporral egy tálban összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztás nélkül felverjük a robotgép erős fokozatán, közben az édesítőszert is beletesszük, és tovább verjük, amíg egy masszív habot nem kapunk.
  3. Ezután a sütőporos lisztkeveréket beleszitáljuk több lépésben a habba, egy kézi habverővel óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortataformába öntjük, és 180 C-on tűpróbáig sütjük.

Karamellkrém

  1. 100 g tejszínt és 125 g tejet összemérünk, és egy edényben felforralunk, majd beletesszük a 6 db cukormentes tejkaramellát, és tovább főzzük.
  2. A főzést addig folytatjuk, amíg egy sűrű karamellkrémet nem kapunk.
  3. Amikor szépen besűrűsödött, tűzről levesszük, és a kevés vízzel előzőleg felmelegített zselatint elkeverjük benne.
  4. A hűtőből kivett habtejszínt a robotgép alacsony fokozatán felverjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  5. A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőszert, utána robotgéppel meglazítjuk, és a langyosra hűlt karamellás krémhez kis adagokban hozzákeverjük.
  6. Kivesszük a hűtőből a felvert tejszínt, és kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a karamellás-mascarponés krémbe.
  7. Mindezek után piskótánkat három részre vágjuk, és hogy a krémtöltelék betöltését megkönnyítsük, a sütőformában rétegezve végezzük el a töltést.
  8. Formával együtt tegyük egy éjszakára pihenni a hűtőbe.

Krémbevonat

  1. 100 g tejszínt 3 db cukormentes karamellával ismét sűrűre összefőzünk, és a tűzről levéve kihűtjük.
  2. 100 g tejszínt robotgép alacsony fokozatán habbá verünk.
  3. A kihűlt karamellás krémhez óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt.
  4. Az elkészült krémet a torta oldalára fogjuk bevonatként felhasználni.

Díszítés

  1. Az egy éjszakát pihentetett tortát a hűtőből kivesszük, és a formát eltávolítjuk róla.
  2. A krémbevonatot tetszés szerint felvisszük a torta oldalára.
  3. A torta oldalán a frissen felvitt krémet apró darabokra vágott, pirított mogyoróval díszíthetjük.
  4. A torta tetejét porrá őrölt eritrittel díszítjük egy stencil segítségével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 23713
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta számomra több, mint egy sütemény. A családom kedvence, a férjemnek is ezt készítem minden fontosabb alkalomra. Ami a legjobb benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot és szénhidrátcsökkentett keverékkel készül, így egy igazi büntetlen élvezet!

Hozzávalók

Piskóta

Karamellkrém

Krémbevonat

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek