r
Nosalty Logó

Csirkemell pirított gombával és zöldspárgával

Gombagasztro
Csirkemell pirított gombával és zöldspárgával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

341
Kalória
46.1g
Fehérje
10.9g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
411.3g
Víz
121.7g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1021 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A zöldspárgát tisztítás után megpároljuk.
  2. A gombát egy felhevített serpenyőben, kevés olajon megpároljuk, majd lepirítjuk a vékony szeletekre vágott és kiklopfolt csirkemellet.
  3. Folyamatosan hozzáadjuk az alaplevet, kicsit hagyjuk odapirulni és, ha szép barna, hozzádobjuk a gombát. Ízlés szerint egy kevés fehérborral is megbolondíthatjuk. Sózzuk és fokhagymával, borssal fűszerezzük. Egészen lepirítjuk, hogy elfője az összes levet, a gomba tulajdonképpen felszívja a sült húsos szaftot, ettől egy nagyon különleges íze lesz.
  4. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott friss mentával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...