r
Nosalty Logó

Csirke zöldségágyon Sylviától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Macska
Csirke zöldségágyon Sylviától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2264 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 565 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5236 micro
Összesen 2264 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd félretesszük.
  2. A megmaradt olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük, majd beletesszük az összevágott petrezselymet, a zöldségeket, megszórjuk a curryvel, és felöntjük a borral. Ha szükséges, egy picit sózhatjuk.
  3. Egy nagyobb edény aljára tesszük a keverék felét, rátesszük a combokat, majd betakarjuk a keverék másik felével. Lefedjük, és készre főzzük. (Ilyenkor már ne kevergessük - ha szükséges, csak rázogassuk meg az edényt.)
  4. Amennyiben nem sűrűsödött be megfelelően (attól függ, hogy a zöldségek mennyi levet eresztenek) a liszttel behabarjuk.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1867
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Ajánló

Rizssel vagy krumplipürével szoktam tálalni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az eredeti recept Lajos Mari 99 Szárnyasétel című könyvében szerepel, azonban ott sárgarépa, gomba és borsó van a raguban. Mivel nagyon finom, egyszerű és nagyon szeretjük, gondoltam ma ezt főzök ebédre - egy kicsit változtatva.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek