r
Nosalty Logó

Karácsonyi egybesült fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Karácsonyi egybesült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2631 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5001 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 439 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2864 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30617 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    139 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1938 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30008 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 2631 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk, mossuk. A paprikát, a hagymát és 6 szelet bacont apró kockára vágunk. A répát vastag lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A kacsamájat tisztítás után kisebb kockákra szeljük.
  3. Az összes hozzávalót egy keverő tálba helyezzük, fűszerezzük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és jól összedolgozzuk.
  4. Egy nagyobb jénai alját keresztbe fektetett bacon szeletekkel kibéleljük, majd hosszába is helyezünk egy szeletet.
  5. Ide fektetjük a formázott, ízesített húst, amire felhúzzuk oldalról a bacon csíkokat, majd egy vagy két további szelettel középen fixáljuk az egész “batyunkat”.
  6. Egy deci vizet öntsünk alá, fedjük le alufóliával, és mehet a 180 fokos, előmelegített sütőbe.
  7. 35-40 perc elteltével vegyük le a fóliát, és pirítsuk csinos külleműre a fasírtot.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 514
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 46709
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Ajánló

Készítsük el ezt a finomságot akár már szenteste előtt egy nappal. Hűtőben napokig eláll. Hidegen szelve, paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel a nap bármely szakában tálalhatjuk. Melegítve ecetes, hagymás krumplisalátával nagyszerű! …És nem kell izgulnunk akkor sem, ha váratlanul vendégünk érkezik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy békebeli hangulatú, budai étteremben készítik ezt a fasírtot Karácsonykor a kedves törzsvendégek számára. A tulajdonos hölgy a valódi receptet – mely libamájjal íródott eredetileg – biztosan nem adná ki a kezéből. A “húscsoda” viszont oly finom, hogy az első kóstolás után rögtön eldöntöttem: ezt én is elkészítem. Azóta jó pár év eltelt, volt időm kikísérletezni a tökéletes verziót, így hát nálunk nem múlhat el Karácsony egybesült fasírt nélkül!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek