Nosalty Logó

Karácsonyi egybesült fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Karácsonyi egybesült fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2631 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5001 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 439 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6317.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2864 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30617 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    139 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1938 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30008 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 2631 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk, mossuk. A paprikát, a hagymát és 6 szelet bacont apró kockára vágunk. A répát vastag lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A kacsamájat tisztítás után kisebb kockákra szeljük.
  3. Az összes hozzávalót egy keverő tálba helyezzük, fűszerezzük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és jól összedolgozzuk.
  4. Egy nagyobb jénai alját keresztbe fektetett bacon szeletekkel kibéleljük, majd hosszába is helyezünk egy szeletet.
  5. Ide fektetjük a formázott, ízesített húst, amire felhúzzuk oldalról a bacon csíkokat, majd egy vagy két további szelettel középen fixáljuk az egész “batyunkat”.
  6. Egy deci vizet öntsünk alá, fedjük le alufóliával, és mehet a 180 fokos, előmelegített sütőbe.
  7. 35-40 perc elteltével vegyük le a fóliát, és pirítsuk csinos külleműre a fasírtot.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 44802
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Ajánló

Készítsük el ezt a finomságot akár már szenteste előtt egy nappal. Hűtőben napokig eláll. Hidegen szelve, paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel a nap bármely szakában tálalhatjuk. Melegítve ecetes, hagymás krumplisalátával nagyszerű! …És nem kell izgulnunk akkor sem, ha váratlanul vendégünk érkezik.

Receptkategóriák

Egy békebeli hangulatú, budai étteremben készítik ezt a fasírtot Karácsonykor a kedves törzsvendégek számára. A tulajdonos hölgy a valódi receptet – mely libamájjal íródott eredetileg – biztosan nem adná ki a kezéből. A “húscsoda” viszont oly finom, hogy az első kóstolás után rögtön eldöntöttem: ezt én is elkészítem. Azóta jó pár év eltelt, volt időm kikísérletezni a tökéletes verziót, így hát nálunk nem múlhat el Karácsony egybesült fasírt nélkül!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon tetszik a recept, köszönöm. :-O

Gréti

Szuer, jól bevált recept! Nagyon ajánlom! Gréti

csatadi.nora

Nagyon tetszik, ezt biztos elkészítem! Nóra

Gréti

Ahogyan írtam, eredetileg libamájjal íródott a recept, de nálunk a pecsenye kacsamáj vált be leginkább. Ezt nem is bánom, hiszen Karácsony táján van elég egyéb kiadásunk! Remélem ízlik majd a végeredmény! Jó étvágyat hozzá! Gréti

Törölt felhasználó

Nagyon izletes es finom .Ez lesz az egyik karcsonyi fogas iden :)

Gréti

Boldog Karácsonyt! Gréti

csatadi.nora

Elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett, hidegen is finom. Köszönöm a receptet!

Gréti

Egészségére váljék az egész családnak! Üdvözlet, Gréti

Törölt felhasználó

Elkészítettem karácsonykor, és mindenkinek nagyon ízlett. Csak ajánlani tudom! Köszönet érte :)

Gréti

Örülök nagyon!!! Egészségetekre és Boldog Új Évet! Gréti

Figura57

Igazán finom lett. Köszönjük!

Gréti

Szuper, egészségetekre! Gréti

zsuzsanna47

Kedves Gréti! A" Karácsonyi varázslat cím? cikkedben azt írod, hogy az egybesült fasírtot el lehet készíteni el?bb is és lezárva le lehet fagyasztani. Ugye megsütve értetted? És mibe kell lezárni? Dobozba, fóliába . tasakba? Nekem nagyon fontos lenne, hogy el?bb elkészítsem, mert most kissé beteg vagyok és ha lassabban is, de id?re elkészülhetek az ünnepi ételekkel. El?re is köszönöm a segítségedet. Boldog Ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak! Üdvözöl: Zsuzsa

Gréti

Kedves Zsuzsa! Igen, elkészítve le lehet fagyasztani. Én erre a célra készített, zárható nylon tasakban szoktam, de bármi jó, ami légmentesen zár. Jobbulást kívánok!!! és kellemes ünnepeket! üdv, Gréti

zsuzsanna47

Kedves Gréti! Köszönöm a gyors választ és a jó kívánságot! Üdvözöl : Zsuzsa

zsuzsanna47

Bocsi, csak még azt szeretném tudni, hogy a koriander és a borsikaf?, ?rölt is lehet , mert nem lehet felénk kapni zöldf?szereket. El?re is köszönöm a válaszodat!

Gréti

Szia Zsuzsanna! Persze ?rölt koriandert és szárított morzsolt borsikafüvet lehet kapni kicsi zacskós kiszerelésben. Én is ilyet használtam. Üdv, G

latte_macchiato

Köszi a receptet, sertéshúsból készítettem, de így is szuper volt és nagyon látványos. Nagy sikert aratott :)

Gréti

Szívesen, egészségetekre! Én minden karácsonykor elkészítem ezt a fasírtot. Idén máj nélkül tettem, mert a gyerekek megkértek rá és tényleg befalták nélküle, rögtön elfogyott. Nem maradt egy kicsi sem kés?bbre, de nem bánom. Így volt a jó! Üdv, G

0602Pupi

Sikerult! Csupan arra hivnam fel a figyelmeteket, hogy a soval csinjan kell banni, mert a bacon-burkolatbol bizony atszivarog sutes kozben valamennyi! Es meg valami: maradt a husibol egy keves, amibol kisebb golyokat keszitettem, kulon-kulon becsomagoltam egy-egy szelet baconbe, amiket a nagy "kupac" melle helyezve egyutt sutottem meg. Az is elfogyott! Boldog karacsonyt Mindenkinek!

Gréti

Örülök, hogy ízlett. A só mennyisége természetesen ízlés függ?. Kellemes Ünnepeket! Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek