adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 dkg zöldbab
-
30 dkg gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
20 dkg burgonya
-
1 közepes db fehérrépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 l víz
-
3 szál kapor
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
5 ek napraforgó olaj
213
Kalória
6.2g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
10.8g
Zsír
780.9g
Víz
-
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
213
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
857
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
25
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 780.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1933 micro
-
β-karotin 4842 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
213
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1690 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
Víz
-
Összesen 3123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2019 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7730 micro
-
β-karotin 19367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3380 micro
Összesen
857
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 222 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
25
kcal
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és meghintjük fűszerpaprikával.
- Rátesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a felaprított kaprot, a szeletelt gombát, zöldbabot és a karikára vágott répákat.
- Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségfélék megpuhultak.
- A tányérokba szedett levest kaporral és tejföllel ízesítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
- Főzés ideje: 60 p
Aki egy tányérral megeszik belőle, már nem marad éhes, mert nagyon laktató.