Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú zöldbableves

Savanyú zöldbableves
Savanyú zöldbableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette így a zöldbablevest, sőt, Ő még répát se tett bele. Frissítő ízű leves, meleg nyári napokra. Mamám mindig lángost készített mellé, azzal ettük, nélküle el se tudtuk képzelni. Erdélyben ettem hasonlót.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Valahogy nekem csak friss zöldbabból az igazi, mert olyan jó, ha picit roppanós marad benne a bab.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, végeit lecsipkedjük, tetszőleges hosszúságúra daraboljuk (eredetileg törni szokták), és a felkarikázott répával együtt sós vízben megfőzzük.
  2. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, megforgatjuk benne a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, kis hideg vízzel felengedjük, majd a leveshez adjuk. Az egészet jól összefőzzük.
  3. Végül elzárjuk a lángot, és ízlés szerint 1-2 fakanálnyi ecettel savanyítjuk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 40 344
elküldve: 1
receptkönyvben: 253
elkészítve: 19/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

ecetes-fokhagymás zöldbableves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borovnica
borovnica Wed, 2014-06-18 21:24

Nálunk ma ez volt az ebéd. Ólálkodott még pár szál kapor itthon. Beletettem a végén, amikor már levettem a tűzről. Hihetetlenül finoman frissítette az ételt.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-06-19 20:26

A kapros zöldbablevest én is nagyon szeretem, szoktam is főzni, ha van friss kapor. De ezt a savanyú zöldbablevest nagyanyám mindig csak ilyen egyszerűen készítette, azért nem írtam a receptbe a kaprot.
Üdv: Fahéj

AnnaML
AnnaML / AnnaML Sun, 2014-06-15 17:54

Szia Fahej csak annyit szeretnek hozzafuzni hogy mi petrezsejemzolddel hasznaljuk , en is Erdelyi vagyok

Udv Anna

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-06-15 21:31

Szia Anna!
Petrezselyemzölddel is készítek zöldbablevest, de abba petrezselyemgyökeret is teszek, és azt nem ecettel, hanem tejföllel savanykásítom. Nagyon szeretjük azt is. Ha jól emlékszem, az is fent van a receptjeim közt.
Üdv: Fahéj

Koni08
Koni08 Sun, 2014-06-15 16:27

Szia Fahej! Neked mindig olyan finom receptjeid vannak, ezt biztosan surun fogom kesziteni Koszi!

93
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 1 db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
víz 1.5 l