r
Nosalty Logó

Citromos zöldbableves

Szeva
Citromos zöldbableves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

284
Kalória
10g
Fehérje
14.6g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
176.5g
Víz
55.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    176.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    4909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    705.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1706 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2829 micro
Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban összekészítjük a zöldbabot, a citromhéjat, a hagymát, teatojásban a fokhagymát, borsot, és forróvízzel vagy az alaplével együtt megfőzzük.
  2. Fedő alatt forrástól számítva kb. 10 percig főzzük.
  3. Elkészítjük a habarást, és sűrítjük a levest vele.
  4. A virslit karikára vágjuk, és egy csepp olajon megsütjük, félretesszük.
  5. Tálalás előtt eltávolítjuk a levesből a hagymákat, a leves ízét szükség szerint igazítjuk só, bors, citromlé hozzáadásával.
  6. Petrezselyemzöldet és a sült virslikarikákat is hozzáadjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Fiatal korom óta az egyik kedvenc nyári levesem, melyet - ha jól emlékszem - F.Nagy Angéla egyik kiadványában olvastam anno.

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...