r
Nosalty Logó

Káposztakolbász

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Káposztakolbász
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Összesen 647 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Összesen 3886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Összesen 92 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 647 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.6 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2998.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    920 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    1469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1428 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1642 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Elkészítés

A káposztakolbászhoz

  1. A kétféle húst a hagymával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst és a fűszereket.
  2. A káposztafejet egy nagyobb fazékba forró, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszedjük a leveleket, ami megpuhult. Ha szükséges, újra visszatesszük a forró vízbe, amíg az összes levelet le tudjuk hámozni. A levelekről levágjuk az ereket, majd megtöltjük a hústöltelékkel, és a szokásosnál hosszabb tölteléket készítünk.
  3. Egy lábos alját kibéleljük vékony szalonnaszeletekkel, belehelyezzük a "káposztakolbászokat."
  4. Felöntjük forró, enyhén sós vízzel, hozzáadjuk a kaprot és a borsikafűt, lefedjük, és készre főzzük.
  5. A mártáshoz az olajat felmelegítjük, a liszttel fehéredésig hevítjük, felöntjük a paradicsomlével, sóval, cukorral ízesítjük, majd besűrítjük.
  6. A káposztát a mártással és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1655
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztakolbász
Csiki Piroska 230 recept

Mivel mi nem szeretjük a nagyon füstölt ízeket, ezért a lábos aljára nem tettem szalonnát, hanem amikor megfőtt, minden töltelékre 1-1 szelet császárszalonnát tettem, és 10 percre a sütőbe toltam. Ezúttal nem paradicsomszósszal, hanem tejföllel és házi ketchuppal tálaltam. Ha a rizst nem főzzük elő, ajánlatos a töltelék masszához vizet vagy húsalaplét adni, hogy a töltelék ne legyen száraz a rizs miatt. A recept az "Erdélyi Konyha kalendáriumból" származik.  

Hozzávalók

A káposztakolbászhoz

A szószhoz

A göngyöléshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek