r
Nosalty Logó

Kakaós csiga fahéjjal vagy csilivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vvbaba
Kakaós csiga fahéjjal vagy csilivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 902 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 8126 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelék

Összesen 321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 902 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9673.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    5097 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1181.3 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1021 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 8126 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Elkészítés

Tésztához

  1. A langyos tejet az élesztővel felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálban a réteslisztet, a sót, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, az olajat,a tejet és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk. (Én a mikróban szoktam melegíteni egy pohár vizet kb 2 percig, azt kiveszem, és utána a tálat konyharuhával letakarva beteszem, és hagyom megkelni a tésztát.)
  3. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát kettészedjük, és kilisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a kakaós krémmel, hogy mindenhova jusson.
  5. Feltekerjük, és kb. 2 cm vastagságúra szeljük.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (néha a tojásfehérjével meg szoktam kenni).
  7. Előmelegített, 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  8. Mikor kivesszük, a tetejét szitált porcukorral meghintjük.
  9. Jó étvágyat!

Töltelék

  1. Egy kisebb tálban a vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (csilit), jól összekeverjük, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 868
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 68716
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga fahéjjal vagy csilivel
vvbaba 8 recept

A nagyi receptjei közt pakoltam, és akkor találtam rá erre a receptre. Kipróbáltam, és nagy sikert aratott (először sima liszttel, úgy is jó volt, de rétesliszttel finomabb!). A csilit csak az próbálja ki, aki szereti a csípőset, meglepő, de finom. Ha nem a krémbe teszi, szórja a végén a tetejére. Egy próbát megér.:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek