r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal

mozzarelli
Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

738
Kalória
15g
Fehérje
93g
Szénhidrát
34.7g
Zsír
25.2g
Víz
177.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 738 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 738 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2882.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tésztához (8 darab csigához)

  1. Kivajazzuk a tepsit, kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
  3. A vajat, a tojássárgáját és a tejet habverővel felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk.
  5. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel 8 egyforma szeletre vágjuk, tepsibe tesszük.
  6. A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Porcukorral tálaljuk.
  8. A máz elkészítéséhez a porcukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a krémsajtot és a vajat, ráöntjük a vizet, jól összedolgozzuk. Néhány cseppenként forró vizet adunk hozzá, amíg sűrű mázzá nem áll össze. Belekeverjük a vanília aromát, majd a kész tekercsekre locsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept a "Muffinok és sütemények - több mint 100 fontos recept" című kiskönyvéből van. Az eredeti recept fahéjas csiga, de én személy szerint a kakaós verziót jobban kedvelem, ezért megváltoztattam a tölteléket. Szeretjük a friss péksüteményeket, pláne, ha saját készítésűek :).

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...