Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal

Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal
Kakaós csiga 9. - vaníliás mázzal
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a "Muffinok és sütemények - több mint 100 fontos recept" című kiskönyvéből van. Az eredeti recept fahéjas csiga, de
én személy szerint a kakaós verziót jobban kedvelem, ezért megváltoztattam a tölteléket. Szeretjük a friss péksüteményeket, pláne, ha saját készítésűek :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (8 darab csigához)

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat

Fahéjas csigát is lehet csinálni, és aki szeretné, az csurgathat a tetejére mázat. Az enyém máz nélkül készült, de a fahéjas verzióhoz szerintem nagyon passzol. A kakaó egyébként nálam a cicás szerencsi :).
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazzuk a tepsit, kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
  3. A vajat, a tojássárgáját és a tejet habverővel felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk. 
  4. Lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk.
  5. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. Éles késsel 8 egyforma szeletre vágjuk, tepsibe tesszük.
  6. A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Porcukorral tálaljuk.
  8. A máz elkészítéséhez a porcukrot nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beletesszük a krémsajtot és a vajat, ráöntjük a vizet, jól összedolgozzuk. Néhány cseppenként forró vizet adunk hozzá, amíg sűrű mázzá nem áll össze. Belekeverjük a vanília aromát, majd a kész tekercsekre locsoljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 146
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

mozzarelli

Mióta szakács: 2011.02.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós/fahéjas csiga, mázos tekercsek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

738
finomliszt 35 dkg
0 ízlés szerint
nádcukor 2 ek
fahéj 1 tk
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
tej 2.5 dl
sütőpor 2 tk
tej 20 ml
fahéj 1.5 kk
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 1.5 dkg
krémsajt 5 dkg
vaj 1 ek
víz 2 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál