r
Nosalty Logó

Kakaós bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Kakaós bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 7229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6110.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1530 mg
  • Foszfor
    2817 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1181 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 7229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (2 rúd)

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, majd elmorzsoljuk a kezünkkel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és mehet hozzá a tojássárgája és a tejföl is.
  2. Egységes tésztát gyúrunk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 2-3 órát pihenni, de adhatunk neki egy fél napot is.

A töltelékhez

  1. A narancslekvárt a vízzel összemelegítjük, hogy hígabb állagot kapjon. Az étcsokoládét, kakaóport és cukrot egy aprítógépben porózus állagúra dolgozzuk, majd hozzákeverjük a narancslekvárt. Kenhető állagú, de nem túl híg krémet kell kapnunk.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a kakaós tölteléket. A bejgli végén, amerre fel fogjuk tekerni, hagyjunk ki üresen egy kétujjnyi sávot, hogy ne folyjon ki a töltelék a süteményből.
  3. A bejgli két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. A rudakat egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Először lekenjük egy tojás sárgájával, majd hagyjuk 30 percig száradni őket. Ekkor a fehérjével is átkenjük és újabb 30 percig pihentetjük a rudakat.
  4. Megszurkáljuk a bejgliket egy villával (hogy ne repedjenek ki), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig így sütjük, utána levesszük a hőfokot 180 fokra és további 15-20 percig sütjük a süteményt. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor szeleteljük fel.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 787
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 14.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Kakaós bejgli
Lakos Benedek 264 recept

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: kakaóval és csokival is megtölthetjük, csak mindenképpen adjunk hozzá narancslekvárt, egyrészt, hogy összefogja, másrészt, mert zseniálisan illik a karakteres kakaóhoz. Ez a bejgli ugyan kicsit laposabb lesz, kicsit elterül, de ugyanolyan finom, mint a klasszikus verziók.

Hozzávalók

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek