Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamelles ínyenc batyu

Kacsamelles ínyenc batyu
Kacsamelles ínyenc batyu
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vacsora mindig nagy fejtörést okoz nekem. Már nem győzök mit kitalálni, hogy ne unjunk rá a szendvicsekre. A múltkor a párom kapott füstölt kacsamellet és mozzarellát. Eddig rendszerint paradicsomos tésztát csináltam belőle, de most valami másra szerettem volna elhasználni. Imádom a pizzás táskákat, meg a hasonló sós batyukat, amiket a pékségekben árulnak, de már jó ideje nem sikerült igazán finomat vennem. Úgyhogy bedühödtem, és ezt a kis "könnyű" vacsorát készítettem a kacsamellből, ami, gondolom, nem kell mondjam, kenterbe verte az összes pékség kínálatát. Tényleg nagyon finom lett!

Bátran lehet módosítani oly módon, hogy az amúgy őrült drága kacsamell helyett sonkát vagy darált húst használunk, vagy egész egyszerűen kihagyjuk belőle a húst. Úgy is nagyon finom ragu lenne.

Mi ezt a mennyiséget ketten megettük, bár én az utolsót már alig bírtam legyűrni. Kisebb étkűeknek szerintem 3 főre is elég. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához:

A töltelékhez: 

  • 15 dkg füstölt kacsamell (vega verzióban elhagyható)
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 2 szál szárzeller
  • 2 ek kukorica konzerv
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 ek ketchup
  • 10 dkg füstölt mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 tk oregánó
  • 5-6 levél friss bazsalikom

A lekenéshez: 

  • pici tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékleten kiolvasztott leveles tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6 egyenlő téglalapra vágjuk.
  2. A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsamellet. Zsírjára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk pirulni a megtisztított, és apróra vágott zöldségeket, és a kukoricát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a ketchupot, és ha szükséges, pici vizet.
  5. Beletesszük a fűszereket (kivéve a bazsalikomot), és az egész ragut félkészre főzzük.
  6. A ragut 6 egyenlő részre osztjuk (ha soknak találjuk, el is tehetünk belőle), és ráhalmozzuk a tészták közepére.
  7. A bazsalikomot apróra vágjuk, és mindegyik kupacra szórunk belőle.
  8. A lereszelt füstölt mozzarellát megfelezzük, egyik felét szétosztjuk a töltelékek tetején.
  9. Kis batyukat formázunk a tésztákból. A széleit jól össze kell nyomkodni, hogy ne nyíljanak szét nagyon sütés közben.
  10. A batyuk tetejét megkenjük tejjel, és a sajt másik felét rászórjuk.
  11. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőlapon aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

altermami

Mióta szakács: 2013.06.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sós batyu
hasonló kategóriák: sós tallér, fonat, sós masni, sós rúd, sajtos rúd, sörkiflik, sós csiga, sajtos roló, pirog, párna

egyéb elnevezések

kacsamell ragus sós batyu, kacsamelles táska, kacsahúsos táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!