r
Nosalty Logó

Japán kacsahúsos tészta gazdag szószban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Japán kacsahúsos tészta gazdag szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4235 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    3154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    255.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23176.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    18922 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    4295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7531 micro
Összesen 4235 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsammellről levágjuk az oldalra kilógó hájas részt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk.
  2. Az újhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk, és a levágott kacsaháj kisütött zsírjára dobjuk, megfonnyasztjuk.
  3. A dashigranulátumot összekeverjük a vízzel, a szójaszósszal, a cukorral, sózzuk, majd felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük.
  4. A húst több részletben ebbe az alaplébe dobjuk, pár percig főzzük (a vékonysága miatt nem kell neki sok idő), majd félre tesszük. A levest újból felforraljuk.
  5. A főtt tésztát tálakba szedjük, ráhelyezzük a kacsamellet, leöntjük a forró levessel, majd újhagymával díszítjük, végül megszórjuk frissen őrölt borssal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4196
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Az udon tésztát zacskóban készen kifőzve is lehet kapni, én ezt a változatot választottam. Ilyenkor fogyasztás előtt egy percre szűrőn keresztül eresszük forró vízbe, hogy átmelegedjen! Az ízesítők használatával bánjunk bátran, útközben kóstolgassuk az ételt! A receptben megadott mennyiségektől ízlés szerint el lehet térni. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyszerű japán étel. Soha nem próbálkoztam még ilyesmivel, de ezután biztos gyakrabban kísérletezek majd hasonló receptekkel. Fantasztikus ízvilág, engem meglepett és lenyűgözött! Az étel az "Ízek és kúltúrák" sorozat Japán kötetéből való recept alapján készült.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.