Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtleves főzés nélkül

Joghurtleves főzés nélkül
Joghurtleves főzés nélkül
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári hőségriadóra nekem ez a recept a válaszom. Főzni sem kell, jégbe hűtve a legjobb, és a fűszerezése is különleges. Olyannyira, hogy elsőre talán még meghökkentő is, de a gyakorlatban nagyon is működik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, addig amíg illatozni nem kezd, majd aprítsuk durvára. A mazsolát áztassuk 15 percre hideg vízbe.
  2. A kígyóuborkát mossuk meg, és vágjuk félbe, majd egy kanállal kaparjuk ki a magházát, és reszeljük le.
  3. A reszelt uborka felét, az aprított dió szintén felét, valamint a joghurtot, a fokhagymát, a zöld fűszereket és a jeget tegyük bele a turmixgépbe, és addig pürésítsük, amíg sűrű és krémes nem lesz.
  4. Keverjük hozzá a maradék reszelt uborkát, ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot. Szűrjük le a mazsolát, és keverjük a leveshez. Tálalásnál a tetejét szórjuk meg a maradék dióval és szumákkal. (Plusz ezen szárított virágszirmok is vannak, ez totálisan elhagyható.)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 703
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

278
dió 40 g
görög joghurt 500 g
kígyóuborka 1 db
1 kávéskanál
mazsola 1 marék
fokhagyma 2 gerezd
jégkocka 5 db
menta 1 csokor
kapor 1 csokor
szumák 2 kk
bors 0 ízlés szerint