Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg uborkaleves szezámolajjal

Hideg uborkaleves szezámolajjal
Hideg uborkaleves szezámolajjal
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári hőségben nem jó a tűzhely mellett állni... ilyenkor amúgy is a jó hideg leves esik jól, amit ráadásul pár perc alatt össze lehet dobni. Nekem bejött!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát kockákra vágjuk. A joghurtot kikeverjük a vízzel, a fűszerekkel, és a lereszelt fokhagymát hozzáadjuk.
  2. Összekeverjük az egészet, megszórjuk friss kaporral, meglocsoljuk egy kis szezámolajjal (vagy egyéb hidegen sajtolt olajjal), és kész is. Meg lehet szórni a tetejét a kedvenc pirított magunkkal is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

uborkaleves főzés nélkül, kapros-joghurtos uborkaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

153
kígyóuborka 1 közepes db
joghurt 250 g
víz 0.5 l
kapor 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
szezámolaj 1 ek