r
Nosalty Logó

Lengyel sósuborka-leves

Glaser
Lengyel sósuborka-leves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

310
Kalória
5.4g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
313.6g
Víz
41.6g
Koleszterin
4.9g
Rost
7.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1237 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    313.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1873 micro
  • β-karotin
    4515 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 310 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6455.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    5145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    7493 micro
  • β-karotin
    18061 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 1237 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, a sárgarépát és a zellert durvára reszeljük, a burgonyát kockákra vágjuk. Az uborkát durvára reszeljük.
  2. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a sárgarépát, zellert, burgonyát, babérlevelet és a szegfűborsot, kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az uborkát, és kb. 5 percig pirítjuk. Az uborkát a leveshez adjuk, és további 10 percig főzzük.
  4. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a leveshez csurgatjuk, és besűrítjük vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Zupa Ogorkowa, egy finom leves a lengyel konyhából. Tévedésből a megszokott csemegeuborka helyett sós uborkát vásároltam, savanyúságként nem ízlett, de a leves az nagyon finom. A levest ízlés szerint savanyíthatjuk az uborkalével. 

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...