Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lengyel sósuborka-leves

Lengyel sósuborka-leves
Lengyel sósuborka-leves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zupa Ogorkowa, egy finom leves a lengyel konyhából. Tévedésből a megszokott csemegeuborka helyett sós uborkát vásároltam, savanyúságként nem ízlett, de a leves az nagyon finom. A levest ízlés szerint savanyíthatjuk az uborkalével. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, a sárgarépát és a zellert durvára reszeljük, a burgonyát kockákra vágjuk. Az uborkát durvára reszeljük.
  2. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a sárgarépát, zellert, burgonyát, babérlevelet és a szegfűborsot, kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az uborkát, és kb. 5 percig pirítjuk. Az uborkát a leveshez adjuk, és további 10 percig főzzük.
  4. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a leveshez csurgatjuk, és besűrítjük vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kovászosuborka-leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillagharcos
Csillagharcos Mon, 2017-11-06 13:59

Magam is elkészítettem és tényleg jó. Egyszerű, mégis változatosságot hozó fogás.

310
szárnyas alaplé 1.5 l
sárgarépa 3 közepes db
zeller 0.5 közepes db
burgonya 500 g
szegfűbors 5 g
babérlevél 1 db
kovászos uborka 600 g
habtejszín 150 ml
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint