Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtkrémes-meggyes piskóta

Joghurtkrémes-meggyes piskóta
Joghurtkrémes-meggyes piskóta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan szeretik a nem túl édes, mégis nagyon finom, hűsítő süteményeket.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 10 dkg (puha) vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek holland kakaópor
  • 2 tojás
  • ½ cs sütőpor
  • csipet só

A joghurtkrémhez:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 dl (hideg!) habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db bio citrom
  • 1 dkg (fél ek) zselatin
  • ½ dl víz

A szóráshoz:

  • 20 dkg magozott meggy
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát készítünk: a puha vajat a porcukor felével és a tojások sárgájával kihabosítjuk, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a vajas részbe forgatjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásfehérjés masszába.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A hideg tejszínt a vaníliás cukor hozzáadásával keményre felverjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával, illetve levével. 
  4. A felvert tejszínhabot óvatosan, több részletben a joghurtos krémhez keverjük.
  5. A zselatint fél deci hideg vízben megduzzasztjuk, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk, ezután kevés krémmel lehűtjük, és a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
  6. Mielőtt teljesen megdermedne, megszórjuk a kimagozott meggyel.
  7. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 989
elküldve: 16
receptkönyvben: 459
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-joghurtos piskóta, tejszínes-joghurtos piskóta, joghurtkrémes-meggyes süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Fri, 2017-07-07 10:30

Azt írod: 5.: "A zselatint fél deci hideg vízben megduzzasztjuk, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk, ezután kevés krémmel lehűtjük, és a kihűlt piskóta tetejére simítjuk." Ezt úgy kell értelmezni, hogy ezt a kevés krémmel lehűtött zselatint kell ELŐSZÖR a piskóta tetejére simítani MAJD csak EZUTÁN kell a joghurtos tejszínhabot ráhalmozni? Vagyis nem a joghurtos habhoz kell belekeverni?

szregike
szregike Fri, 2014-07-04 11:41

Azta! Első olyan piskóta megnevezésű tészta, ami nem csődölt be. Kellemes meglepetés. Köszi!

kleróz
kleróz Sat, 2013-07-13 17:08

Tetszik a recept,de számomra nem derül ki,hogy hol kerül bele a tojás sárgája a piskótába.
Biztosan ki fogom próbálni.