r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes-meggyes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Joghurtkrémes-meggyes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3040 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 507 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 3040 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát készítünk: a puha vajat a porcukor felével és a tojások sárgájával kihabosítjuk, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a vajas részbe forgatjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásfehérjés masszába.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A hideg tejszínt a vaníliás cukor hozzáadásával keményre felverjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával, illetve levével.
  4. A felvert tejszínhabot óvatosan, több részletben a joghurtos krémhez keverjük.
  5. A zselatint fél deci hideg vízben megduzzasztjuk, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk, ezután kevés krémmel lehűtjük, és a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
  6. Mielőtt teljesen megdermedne, megszórjuk a kimagozott meggyel.
  7. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18×30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 39056
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Joghurtkrémes-meggyes piskóta
A kis gasztronauta 142 recept

Azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan szeretik a nem túl édes, mégis nagyon finom, hűsítő süteményeket.

Hozzászólások

kleróz

Tetszik a recept,de számomra nem derül ki,hogy hol kerül bele a tojás sárgája a piskótába. Biztosan ki fogom próbálni.

A kis gasztronauta

Köszönöm, javítottam! Üdv: Bea

szregike

Azta! Els? olyan piskóta megnevezés? tészta, ami nem cs?dölt be. Kellemes meglepetés. Köszi!

A kis gasztronauta

Örülök neki! :) Üdv: Bea

Törölt felhasználó

Azt írod: 5.: "A zselatint fél deci hideg vízben megduzzasztjuk, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk, ezután kevés krémmel leh?tjük, és a kih?lt piskóta tetejére simítjuk." Ezt úgy kell értelmezni, hogy ezt a kevés krémmel leh?tött zselatint kell EL?SZÖR a piskóta tetejére simítani MAJD csak EZUTÁN kell a joghurtos tejszínhabot ráhalmozni? Vagyis nem a joghurtos habhoz kell belekeverni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek