Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponés omlett

Epres-mascarponés omlett
Epres-mascarponés omlett
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc cukrászdámban ez a másik kedvencem! Nem tudom, milyen az eredeti recept, de szerintem ez nagyon finom lett, és nincs messze az eredetitől! Nagyon könnyű és látványos desszert.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához:

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 0,33 l habtejszín
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
  • min. 50 dkg eper
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótakorongokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a liszt + étkezési keményítő + sütőpor keveréket a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva, lazán hozzákeverjük.
  2. Előmelegítjük (160 fok) a sütőt, és kibéleljük sütőpapírral a tepsiket, melyekre 8 cm átmérőjű köröket rajzolunk (nekem egy tepsire 9 fért).
  3. A piskótatésztát spricc zsákba töltjük, és a körök közepébe nyomunk a tésztából szilva méretű adagokat (gyakorlottabbak elhagyhatják a körök megrajzolását, vagy akár a zsákos megoldást is, kanállal is lehet adagolni a tésztát), majd betoljuk a sütőbe 5 percre. A korongok szépen kiterülnek (vigyázzunk a megfelelő távolságra, hogy ne érjenek össze), és nagyon gyorsan megsülnek.
  4. Miután kivettük a sütőből, húzzuk le a sütőpapírral együtt a tepsiről, és hagyjuk hűlni. Ezek után óvatosan fejtsük le a piskótakorongokat a papírról, és tegyük félre.
  5. A krémhez a mascarponét habosra keverjük 1 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, a tejszínt 1 ek porcukorral, és a habfixálóval kemény habbá verjük, és lazán a mascarponéhoz keverjük.
  6. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és mérettől függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk.
  7. Most szépen összeállítjuk az omlettet. A nem annyira szép, kerekre sikerült korongokat tesszük alulra, egy kevés krémet kenünk rá, erre állítjuk az eperszemeket (gazdagon, ne sajnáljuk), az eper tetejére rakunk egy nagy evőkanál tejszínes krémet, és a tetejére illesztünk egy szép korongot kalapnak.
  8. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 619
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes epres omlett, mascarponés-epres omlett, epres piskótakorongok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!