r
Nosalty Logó

Japán vegetáriánus curry

Loveiny
Japán vegetáriánus curry
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

zöldségek

currypaszta

főzés

319
Kalória
3.9g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
255.3g
Víz
-
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

zöldségek

currypaszta

főzés

Összesen 319 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

zöldségek

currypaszta

főzés

Összesen 955 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

zöldségek

currypaszta

főzés

Összesen 93 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    856 micro
  • β-karotin
    2150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 319 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    2829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    765.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2567 micro
  • β-karotin
    6450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 955 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

zöldségek

  1. A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, és megkaramellizáljuk egy kis olajon. A répát kicsit kisebb darabokra kockázzuk, mint a krumplit, de csak egy kicsit. Ha keményebb fajta a krumpli, mehet egyformára.
  2. Ha a hagyma szép barna, felöntjük 3 dl vízzel, és a répával elkezdjük főzni, mert az sokkal lassabban fő, mint a krumpli és a bab.

currypaszta

  1. 2-3 evőkanál olajból vagy 2 ek vajból és a lisztből rántást készítünk, és hozzáadjuk a fűszereket.

főzés

  1. A fövő hagymához és répához 10 perc múlva hozzáadjuk a krumplit és a babot, újból főzzük 5 percet, majd hozzáadjuk a pasztát, és készre főzzük az egészet.
  2. Főtt rizzsel tálaltam, nagyon kellemes evőkanállal enni, egy kis savanyúsággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Mindig is tetszett, mikor az animékben gőzölgő curry-t ettek, ezért gondoltam, kipróbálom.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...