Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomszósszal sült szalonnás gomba

Paradicsomszósszal sült szalonnás gomba
Paradicsomszósszal sült szalonnás gomba
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti ötlet Jamie Oliver: "Jamie vacsorái" könyvében található.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáöntjük a paradicsomkonzerveket, közepes tűzön felforraljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, a húslevest, kislángon kb. 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Ezután borsozzuk, sózzuk, majd addig főzzük, míg a paradicsomot könnyen szét lehet nyomkodni, és kezdi elfőni a levét.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a pár csepp vörösborecetet, és nagyobb lángon óvatosan (gyakori keverés mellett) elfőzzük a levét. Sűrű paradicsomszószt kell kapnunk, melyet a végén csíkokra szelt bazsalikomlevelekkel ízesítünk.
  3. Egy tűzálló edénybe beleöntjük a paradicsomszószt, a gombákat betekerjük a vékonyra metélt angolszalonnával, és a szósz tetejére helyezzük őket.
  4. Megszórjuk a sajttal, majd meglocsolgatjuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  5. Bagettel vagy friss fehér kenyérrel tálaljuk.



 

  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás gombafejek paradicsomszószban sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

418
konzerv paradicsom 800 g
gomba 25 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 3 fej
fehérbor 150 ml
vörösborecet 3 csepp
fekete bors 0 ízlés szerint
alaplé 125 ml
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint