r
Nosalty Logó

Gyümölcsös cannelloni

Gonoszka1
Gyümölcsös cannelloni
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

709
Kalória
18.2g
Fehérje
86.5g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
130.9g
Víz
92.1g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
36.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4255.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.9 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    785.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 4243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. A ricottát, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a porcukrot, az egyik vaníliás pudingport és a 2 db tojást összekeverjük.
  2. A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt -ha magos- kimagozzuk, mindegyik gyümölcsből pár szép szemet félreteszünk a tálaláshoz, és kis darabokra vágjuk a többit, kb. áfonya méretűre.
  3. A feldarabolt gyümölcsöket belekeverjük a ricottás-mascarponés krémbe.
  4. Egy lábosba beleöntünk a tejből 4 dl-t, és a 2 dl főzőtejszínt.
  5. A maradék 1 dl tejben kikeverjük a másik pudingport, és a 4 dkg kristálycukrot.
  6. A tejet tűzre tesszük, és ha felforrt belekeverjük a cukros pudingport. 1-2 perc alatt besűrítjük, persze annyira nem lesz sűrű, mint egy puding.
  7. A felét, ahogy elkészül, egy tepsi aljára kenjük. A cannelloni tésztákat megtöltjük a gyümölcsös-mascarponés krémmel. Ha kicsit kifolyik, az nem baj (én is a tepsi felett töltöttem őket, az alsó lyukat befogva a tenyeremmel). Ha már az összeset belesorakoztattuk a tepsibe, rásimítjuk a maradék vaníliás pudingot.
  8. Lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 20-25 percet sütjük. Ezután megszórjuk a mandulalapokkal, és még kb. 10 percig sütjük, de már nem fedjük le.
  9. Melegen-hidegen nagyon finom. A félretett gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Ha valaki úgy gondolja, még tejszínhabot is tehet a tetejére tálalásnál.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x37

Már régóta gondolkodtam egy ilyen gyümölcsös cannellonin. Ma aztán elkészítettem. Egy tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás, de desszertként is tálalhatjuk. A krémbe bármilyen másik gyümölcsöt is tehetünk, csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk) szabhat határt. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. 10 deka 247 kalória.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek