r
Nosalty Logó

Paella a tenger gyümölcseivel és harcsával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paella a tenger gyümölcseivel és harcsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 448 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 448 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7560.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    3705 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1274 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5361 micro
Összesen 2687 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhevített olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, néhány percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, az alaplét, sózzuk, de csak óvatosan, hisz az alaplé is sós. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott harcsát, innentől óvatosan kevergetjük, nehogy széttörjük a húst, kb. 5 percig főzzük.
  3. Addig egy másik serpenyőben fokhagymás vajon, magas lángon megsütjük a tintahalat (1-1,5 perc) és a rákokat (mérettől függően 2-4 perc).
  4. A végén a a tetejére ültetjük a kagylókat, és 3-4 percig fedő alatt készre pároljuk, de már nem keverjük, csak rázogatjuk az ételt. Ha a kagylók kinyíltak, szépen elrendezzük rajta a tintahalat és a rákokat.
  5. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7329
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok évvel ezelőtt Olaszországban szerettük meg a tengeri herkentyűket mindenféle változatban. Később eljutottunk Spanyolországba is, ahol életünk első paelláját ettük. Rengeteg változatban készítik, csirkével, nyúllal, homárral, hallal, szinte felsorolni sem lehet. Bár elsőre drágának tűnnek az alapanyagok, de mivel kevés kell belőlük, így hétköznap is elérhető ez a finomság. Amit be kell tartani, az a főzési idő akár a tintahal, akár a hal vagy rák esetében. A tintahalat vagy nagyon erős lángon 1-1,5 percig sütjük, vagy 45-50 percig főzzük, különben rágós lesz, mint a radírgumi. A héjas kagylót csak akkor használjuk fel, ha még zárva van, jobb helyeken átválogatva kapjuk. Amelyik nyitva van, azt kopogtassuk meg, és ha rövid időn belül nem csukódik össze, akkor dobjuk ki. Főzésnél 3-4 perc kell nekik, illetve amíg ki nem nyílnak. Ha zárva marad, akkor habár fájó szívvel is, de szabaduljunk meg tőle! A harcsa kb. 10-15 perc alatt fő meg, a rákoknak is elég 3-4 perc. Lehet, macerásnak tűnik, de jó szervezéssel fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk. Harcsa helyett használhatunk 1-2 filézett csirkecombot vagy nyulat, amit természetesen külön edényben megpirítunk egy kis olajban, és úgy adjuk a rizshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek