Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paella a tenger gyümölcseivel és harcsával

Paella a tenger gyümölcseivel és harcsával
Paella a tenger gyümölcseivel és harcsával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt Olaszországban szerettük meg a tengeri herkentyűket mindenféle változatban. Később eljutottunk Spanyolországba is, ahol életünk első paelláját ettük. Rengeteg változatban készítik, csirkével, nyúllal, homárral, hallal, szinte felsorolni sem lehet. Bár elsőre drágának tűnnek az alapanyagok, de mivel kevés kell belőlük, így hétköznap is elérhető ez a finomság. Amit be kell tartani, az a főzési idő akár a tintahal, akár a hal vagy rák esetében. A tintahalat vagy nagyon erős lángon 1-1,5 percig sütjük, vagy 45-50 percig főzzük, különben rágós lesz, mint a radírgumi. A héjas kagylót csak akkor használjuk fel, ha még zárva van, jobb helyeken átválogatva kapjuk. Amelyik nyitva van, azt kopogtassuk meg, és ha rövid időn belül nem csukódik össze, akkor dobjuk ki. Főzésnél 3-4 perc kell nekik, illetve amíg ki nem nyílnak. Ha zárva marad, akkor habár fájó szívvel is, de szabaduljunk meg tőle! A harcsa kb. 10-15 perc alatt fő meg, a rákoknak is elég 3-4 perc. Lehet, macerásnak tűnik, de jó szervezéssel fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk.

Harcsa helyett használhatunk 1-2 filézett csirkecombot vagy nyulat, amit természetesen külön edényben megpirítunk egy kis olajban, és úgy adjuk a rizshez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevített olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, néhány percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, az alaplét, sózzuk, de csak óvatosan, hisz az alaplé is sós. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a kockára vágott harcsát, innentől óvatosan kevergetjük, nehogy széttörjük a húst, kb. 5 percig főzzük.
  3. Addig egy másik serpenyőben fokhagymás vajon, magas lángon megsütjük a tintahalat (1-1,5 perc) és a rákokat (mérettől függően 2-4 perc).
  4. A végén a a tetejére ültetjük a kagylókat, és 3-4 percig fedő alatt készre pároljuk, de már nem keverjük, csak rázogatjuk az ételt. Ha a kagylók kinyíltak, szépen elrendezzük rajta a tintahalat és a rákokat.
  5. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 286
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya-konyhája

Mióta szakács: 2013.01.08.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paella, tintahalas-kagylós ragu zöldségekkel, tenger gyümölcsei ragu rizzsel és zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
rizottó rizs 40 dkg
hal 40 dkg
kagyló 25 dkg
garnéla 25 dkg
tintahal 25 dkg
zöldborsó 20 dkg
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sáfrány 1 csipet