r
Nosalty Logó

Ízletes pörkölt oldalasból nokedlivel

Iluska
Ízletes pörkölt oldalasból nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pörkölt

Nokedli

1276
Kalória
48.4g
Fehérje
126.4g
Szénhidrát
62.3g
Zsír
362g
Víz
218.8g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 1276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 3829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Nokedli

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7185.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    4825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1086.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    580 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3829 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Pörkölt

  1. Zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, kevés vizet gyorsan hozzáöntve. Hozzádobjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát vagy lecsóból fél üveggel. A fokhagymát is belenyomjuk.
  2. A mosott, csontok között vágott sertésoldalast hozzárakjuk a hagymás zsírhoz. Kavargatva pörköljük legalább 40-45 percig, majd befűszerezzük. Ha nagyon elfőtte a levét, kevés vízzel pótoljuk. Fedő alatt készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük.
  3. Nokedlivel vagy másfajta főtt tésztával, esetleg friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!

Nokedli

  1. Egy tálba felütjük a tojást, belekeverjük a búzadarát és a fele mennyiségű sót, hozzáöntjük a sima és a réteslisztet. Majd, annyi hideg vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Nem kell sokáig keverni. Jó ha legalább 30 percet állni hagyjuk!
  2. Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatjuk, amibe tettünk 1 evőkanál olajat. Szűrőkanállal kiszedjük és hideg, majd meleg vizet folyatunk rá. Jól lecsepegtetjük, végül tálba szedjük. Kevés olajjal meglocsolhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nem tudom más hogy van vele, de én annyira szeretem az oldalast. Pörköltnek, levesnek, gulyásnak mindennek megfelel. Nokedlivel pedig egyszerűen tökéletes!!!Ja és egyszerűen elkészíthető..... :-)))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...