Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes karácsonyi édesség, melyet hosszabb ideig is tárolhatunk. Na de kinél tart ez hosszabb ideig? Ráadásul kissé bonyolultan hangzó, de igzán nem sok munkával elkészíthető finomság.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél-egy órát.
  2. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg elkezd színesedni. Ekkor kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. Az aszalt szilvát, a lekvárt, és a fahéjat késes robotgépben darabosra aprítva sűrű masszát készítünk.
  4. A tésztakorongokat párosával összeragasztjuk a lekvárral, és félretesszük hűvös helyre egy éjszakára.
  5. Másnap a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük, az islerek egyik felét belemártjuk, száradni tálcára tesszük, de mielőtt megszáradna, megszórjuk kandírozott narancshéj darabokkal.
  6. Hűvös helyen, vagy hűtőben a csokoládét megdermesztjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 732
elküldve: 1
receptkönyvben: 221
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ischler szilvalekvárral és kandírozott narancshéjjal, szilvás isler, isler csokibevonattal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Tue, 2020-05-05 07:57

Egy kis tejjel állítottam össze, tojássárgája jobb lett volna.

divica
divica Mon, 2020-05-11 16:06

A 20 deka vaj is benne volt, morzsalékos lett, nem állt össze. A liszt egyik fele tönköly finomliszt volt, a másik fele tönköly rétesliszt. Lehet, hogy ebben kell keresni az okát?

gkriszti
gkriszti Tue, 2014-11-04 10:57

Kedves Éva!

Nem vagyok egy sütő mester, uh megakadtam ott, hogy mi is az a "félfogós liszt" és a "citruspor"? Ez utóbbit lehet citromhéjjal helyettesíteni? Illetve hol lehet ilyeneket kapni? Köszönöm a segítséged! üdv Kriszti

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-11-04 12:37

Kedves Kriszti!

A félfogós liszt ilyen néven fut a boltokban, de, ha nem látsz ilyet, akkor sima és réteslisztet keverj össze és máris ott a félfogós. Tehát a finomnál durvább szemű liszt. A citruspor készítése egyszerű, itt a nosaltyn megtalálod az alapanyagok között, feltettem, hogyan készítem. Az ötletet az adta, hogy ha már megvettem a gyümölcsöt, akkor használjam is el, ne dobjam ki, majd vegyem meg újra az üzletben. Ízesítésnek nagyszerű és spórolsz is vele. Vágj bele a sütésbe, ne gondolkozz rajta, mert különben finom süti.

Üdv: Évi néni

gkriszti
gkriszti Tue, 2014-11-04 12:39

Kedves Évi néni!
Nagyon köszönöm a gyors választ! Mindeképpen kipróbálom!:-) Köszönöm, üdv
Kriszti

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-12-12 01:25

Szia, megismertem a tányérodat! Milyen szépek! Dió szilvával..fincsi :)

477
tönkölybúza liszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
vaj 20 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
dió 10 dkg
fahéj 1 tk
vanília kivonat 1 teáskanál
citruspor 5 g
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
aszalt szilva 15 dkg
szilvalekvár 200 g
fahéj 1 tk
étcsokoládé 10 dkg
szőlőmagolaj 1 teáskanál
kandírozott narancshéj 2 ek