Nosalty Logó

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 4764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 477 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 4764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 407 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél-egy órát.
  2. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg elkezd színesedni. Ekkor kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. Az aszalt szilvát, a lekvárt, és a fahéjat késes robotgépben darabosra aprítva sűrű masszát készítünk.
  4. A tésztakorongokat párosával összeragasztjuk a lekvárral, és félretesszük hűvös helyre egy éjszakára.
  5. Másnap a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük, az islerek egyik felét belemártjuk, száradni tálcára tesszük, de mielőtt megszáradna, megszórjuk kandírozott narancshéj darabokkal.
  6. Hűvös helyen, vagy hűtőben a csokoládét megdermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16336
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Tökéletes karácsonyi édesség, melyet hosszabb ideig is tárolhatunk. Na de kinél tart ez hosszabb ideig? Ráadásul kissé bonyolultan hangzó, de igzán nem sok munkával elkészíthető finomság.

Hozzászólások

Torma

Szia, megismertem a tányérodat! Milyen szépek! Dió szilvával..fincsi :)

Évi néni

A tányér? Na jó, hülye vicc. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nem vagyok egy süt? mester, uh megakadtam ott, hogy mi is az a "félfogós liszt" és a "citruspor"? Ez utóbbit lehet citromhéjjal helyettesíteni? Illetve hol lehet ilyeneket kapni? Köszönöm a segítséged! üdv Kriszti

Évi néni

Kedves Kriszti! A félfogós liszt ilyen néven fut a boltokban, de, ha nem látsz ilyet, akkor sima és réteslisztet keverj össze és máris ott a félfogós. Tehát a finomnál durvább szem? liszt. A citruspor készítése egyszer?, itt a nosaltyn megtalálod az alapanyagok között, feltettem, hogyan készítem. Az ötletet az adta, hogy ha már megvettem a gyümölcsöt, akkor használjam is el, ne dobjam ki, majd vegyem meg újra az üzletben. Ízesítésnek nagyszer? és spórolsz is vele. Vágj bele a sütésbe, ne gondolkozz rajta, mert különben finom süti. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Nagyon köszönöm a gyors választ! Mindeképpen kipróbálom!:-) Köszönöm, üdv Kriszti

divica

Mit?l fog összeállni?

divica

Egy kis tejjel állítottam össze, tojássárgája jobb lett volna.

Évi néni

20 dkg vaj van benne.

divica

A 20 deka vaj is benne volt, morzsalékos lett, nem állt össze. A liszt egyik fele tönköly finomliszt volt, a másik fele tönköly rétesliszt. Lehet, hogy ebben kell keresni az okát?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek