r
Nosalty Logó

Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Összesen 330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Összesen 1323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Összesen 54 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    889 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    3557 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Elkészítés

Ponty

  1. Másnap a pontyfilével kezdjük a munkát, káró alakban beirdaljuk, így minden kis szálkát átvágunk. A metszések közötti távolság 2-3 mm legyen. Ha ezzel készen vagyunk, a halfilé húsos felébe masszírozzuk a fokhagymapépet és a sót, és megszórjuk őrölt borssal.
  2. A filét 3 centi széles szeletekre vágjunk. Lisztbe forgatjuk, és forró olajban úsztatva, ropogósra sütjük, adagonként kb. 5 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak 3-4 darab halat sütünk egyszerre. Amikor a hal kis színt kap, akkor már kész is.

Bécsi burgonyasalátához

  1. Előző nap héjában megfőzzük a burgonyát, és elkészítjük a salátalevet. A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük.
  2. Ezalatt a húsleves-kockát felfőzzük az 5 dl vízben, egy salátás tálat pedig kikenünk a fokhagymával. A hagymát apróra vágjuk, és a salátás tálba tesszük. A kész marhahúslevest összekeverjük az ecettel, a mustárral, egy kis sóval és borssal, majd ráöntjük a hagymára.
  3. Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a salátalébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 26234
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármikor, amikor a bécsi ismerősökhöz mentünk, a kérdésre, hogy mit ennétek, mindig azt a választ adtam: krumplisalátát!! Teljesen más, mint a miénk. Selymesebb, "tömörebb", illatosabb. Nagy örömömre OZ - aki Ausztriában él - megtanította, hogyan kell elkészíteni az autentikus "bécsi burgonyasalátát"! Hidegen még ízletesebb...

Hozzávalók

Ponty

Bécsi burgonyasalátához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek