Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával

Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával
Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor, amikor a bécsi ismerősökhöz mentünk, a kérdésre, hogy mit ennétek, mindig azt a választ adtam: krumplisalátát!! Teljesen más, mint a miénk. Selymesebb, "tömörebb", illatosabb. Nagy örömömre OZ - aki Ausztriában él - megtanította, hogyan kell elkészíteni az autentikus "bécsi burgonyasalátát"! Hidegen még ízletesebb...


 

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg pontyfilé , beirdalva
  • liszt a panírozáshoz
  • bors
  • 2 db áttört fokhagyma-gerezd
  • 1 l napraforgó olaj a sütéshez

Bécsi burgonyasalátához

  • 50 dkg burgonya (nem lisztes fajta)
  • 1 db hagyma
  • fél marhahúsleves-kocka
  • 2,5 dl víz
  • 2 tk ecet (10%-os)
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk mustár
  • 4 tk kukoricaolaj

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap héjában megfőzzük a burgonyát, és elkészítjük a salátalevet. A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük.
  2. Ezalatt a húsleves-kockát felfőzzük az 5 dl vízben, egy salátás tálat pedig kikenünk a fokhagymával. A hagymát apróra vágjuk, és a salátás tálba tesszük. A kész marhahúslevest összekeverjük az ecettel, a mustárral, egy kis sóval és borssal, majd ráöntjük a hagymára.
  3. Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a salátalébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.
  4. Másnap a pontyfilével kezdjük a munkát, káró alakban beirdaljuk, így minden kis szálkát átvágunk. A metszések közötti távolság 2-3 mm legyen. Ha ezzel készen vagyunk, a halfilé húsos felébe masszírozzuk a fokhagymapépet és a sót, és megszórjuk őrölt borssal.
  5. A filét 3 centi széles szeletekre vágjunk. Lisztbe forgatjuk, és forró olajban úsztatva, ropogósra sütjük, adagonként kb. 5 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak 3-4 darab halat sütünk egyszerre. Amikor a hal kis színt kap, akkor már kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 679
elküldve: 6
receptkönyvben: 272
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
953 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bécsi krumplisaláta halfilével, fokhagymás sült pontyszeletek burgonyasalátával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Czibula Nóra
Czibula Nóra Thu, 2012-02-16 20:18

Kedves Sándor! Nagyon örülök ,h. végre megtaláltam az osztrák "Heurigék" egyik féltve őrzött titkát, - a bécsi burgonyasaláta receptjét!!
Egyetlen aggályom van csupán: hogy lehet a burgonyát még melegen vékonyra szeletelni???
Félek darabokra fog hullani..?

Buza Sándor
Buza Sándor Fri, 2012-02-17 10:41

Kedves Nóra! Bizony, nagyon sok függ a krumpli milyenségétől. Ráadásul forró is... Nem baj, ha picit hülni hagyja. Nézze meg az erről készült filmet a www.laptopkonyha.hu oldalon. Üdvözlettel: Buza Sándor

catalinca
catalinca Sat, 2012-02-11 11:52

El fogom készíteni a bécsi krumplisalátát, de igazi húslevessel.

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-04-20 13:30

Kedves Sándor, nagyszerű recept, nagypénteken el is készül az én konyhámban is! Zsuzsa