Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros ponty

Fehérboros ponty
Fehérboros ponty
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült friss pontyra szert tennem, de nem akartam csak úgy "snasszul" megsütni. Így született meg ez a recept. Nagyon ízletes lett, a szósz külön feldobja az étel ízét.

hozzávalók / 2 adag

A ponty pácolásához

A szószhoz

ajánlat

Köretként rizst ajánlok, de akár salátával is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat letisztítjuk, belső szerveitől megszabadítjuk, kopoltyúját kiszedjük, 0,5 cm-ként beirdaljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  2. A páchoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd az előkészített nyers halat bekenjük a páclével és alufóliába tekerve egy napot pácoljuk.
  3. Sütéskor olajozott tepsibe fektetjük a bepácolt halat, és mellétesszük a szószhoz való zöldségeket, majd ráöntjük a fehérbort. Alufóliával lefedve fél óra alatt összepároljuk. Fél óra elteltével a halat átrakjuk egy kiolajozott tepsibe és így sütjük tovább, hogy a bőre kicsit ropogós legyen. A zöldségeket a haltól külön, de ugyanabban a sütőben még kb. fél óráig fólia nélkül tovább sütjük.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak edénybe tesszük a levével együtt, majd összeturmixoljuk, és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.
  5. A halat a sütőben néha óvatosan megforgatva ropogósra sütjük, és az elkészült szósszal tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt ponty, sütőben sült ponty

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1621
ponty 2 kg
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 2 csokor
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 tk
kapor 1 tk
olívaolaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
fehérbor 2 dl
paradicsom 3 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
főzőtejszín 1.5 dl