r
Nosalty Logó

Indonéz currys csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Indonéz currys csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2679 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3810 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    3214 micro
Összesen 2679 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk.
  2. A mézből, szójaszószból, 1 ek curryből, ketchupból és étkezési keményítőből páclét készítünk. Keverjük bele a húst és hagyjuk 15 percig állni.
  3. A citromfüvet megmossuk és hosszában ketté-, majd vékony karikákra vágjuk. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk 1-2 cm-es darabokra. A paprikát magozzuk ki és kockázzuk fel.
  4. A wokban forrósítsuk fel az olajat és süssük meg a húst. Adjuk hozzá a hagymát, a paprikát (vagy a chilliszószt), a fagyasztott zöldségeket, a citromfüvet és nyomjuk bele a fokhagymákat és 8 perc alatt süssük őket össze.
  5. Keverjük hozzá a már előre elkészített rizst és a maradék curryt. Alaposan keverjük össze, és még 3 percig süssük.
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 45121
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

Ha nem akarjuk hússal enni, anélkül is teljes értékű fogás. Tehetünk helyébe akár karikákra vágott banánt is, de ebben az esetben fele annyi páclevet használjunk, és a banánt nagyon rövid ideig süssük. Használhatunk többféle rizst is. Ez a fogás eredetileg basmati rizsből van, de én most vadrizskeverékből készítettem.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ausztriában ez egy nagyon elterjedt étel, gondoltam kipróbálom házilag is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek