Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános csirkemell bulgurral

Padlizsános csirkemell bulgurral
Padlizsános csirkemell bulgurral
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik munka előtti reggelemen egy jó kuszkuszos ebédre vágytam, elkezdtem keresgélni, találtam egy jó receptet. A kisboltban azonban csalódottan vettem észre, hogy nincs kuszkusz.... Rizzsel nem szerettem volna pótolni. Végül a 3. boltban találtam rá a bulgurra, még nem kóstoltam, de gondoltam, hogy csak jó lehet.:)

Az eredeti recept szerint kellett volna bele paradicsompüré és főzőtejszín is, de mivel nem vágytam erre az ízvilágra, és indiai fűszerkeveréket sem kaptam, így a végére teljesen eltértem az eredeti recepttől, és a saját ízvilágom szerint, érzésből főztem. Ez fordulópontnak számít, mivel ez az első alkalom, hogy nem ragaszkodom görcsösen a leírt recepthez..:)
Páromnál átütő sikert aratott, a curry enyhén ízesíti a húst, és a zöldfűszerekkel karöltve ízoázisban lehet részünk.
Biztosan többször is el fogom készíteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, feldaraboljuk, egy műanyag szűrőbe tesszük, jól megsózzuk, fél órára félretesszük, hogy kieressze a keserű levét.
  2. A bulgurt feltesszük főni 2x annyi vízzel (10-15 perc).
  3. Csirkét kockára vágjuk, póréhagymát felszeleteljük.
  4. Ha a bulgur megfőtt, fedő alatt állni hagyjuk még egy picit, hogy a maradék vizet is magába szívja.
  5. Ha letelt a fél óra, a padlizsánt kinyomkodjuk.
  6. Tűzhelyen tetszőleges mennyiségű olívaolajat melegítünk, ha forró, mehet bele a csirke. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  7. Ha szép egyenletesen fehér, mehet bele a padlizsán és a hagyma. Fűszerezzük, kicsit összefőzzük.
  8. Petrezselymet belevágjuk, levesszük a tűzről.
  9. Jó étvággyal megesszük.:)
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ReBarbara

Mióta szakács: 2012.12.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános-póréhagymás csirkemell bulgurral, zöldséges csirkefalatok, fűszeres csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajtszósz
Sajtszósz / Sajtszósz Sun, 2016-05-15 14:07

Nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy raktam hozzá 2 dl főzőtejszínt, és egy gondolatnyi szerecsendiót, ami még inkább kiemelte az ízeket. Sokszor elkészítem még, mert nagy sikere volt. Gratulálok a recepthez!

413
bulgur 20 dkg
csirkemell filé 60 dkg
padlizsán 1 kis db
póréhagyma 1 db
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
curry por 1 kk
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint