r
Nosalty Logó

Padlizsános csirkemell bulgurral

ReBarbara
Padlizsános csirkemell bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
41.3g
Fehérje
46g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
205g
Víz
109.5g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 422 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4776 micro
Összesen 1688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, feldaraboljuk, egy műanyag szűrőbe tesszük, jól megsózzuk, fél órára félretesszük, hogy kieressze a keserű levét.
  2. A bulgurt feltesszük főni 2x annyi vízzel (10-15 perc).
  3. Csirkét kockára vágjuk, póréhagymát felszeleteljük.
  4. Ha a bulgur megfőtt, fedő alatt állni hagyjuk még egy picit, hogy a maradék vizet is magába szívja.
  5. Ha letelt a fél óra, a padlizsánt kinyomkodjuk.
  6. Tűzhelyen tetszőleges mennyiségű olívaolajat melegítünk, ha forró, mehet bele a csirke. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  7. Ha szép egyenletesen fehér, mehet bele a padlizsán és a hagyma. Fűszerezzük, kicsit összefőzzük.
  8. Petrezselymet belevágjuk, levesszük a tűzről.
  9. Jó étvággyal megesszük.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egyik munka előtti reggelemen egy jó kuszkuszos ebédre vágytam, elkezdtem keresgélni, találtam egy jó receptet. A kisboltban azonban csalódottan vettem észre, hogy nincs kuszkusz.... Rizzsel nem szerettem volna pótolni. Végül a 3. boltban találtam rá a bulgurra, még nem kóstoltam, de gondoltam, hogy csak jó lehet.:) Az eredeti recept szerint kellett volna bele paradicsompüré és főzőtejszín is, de mivel nem vágytam erre az ízvilágra, és indiai fűszerkeveréket sem kaptam, így a végére teljesen eltértem az eredeti recepttől, és a saját ízvilágom szerint, érzésből főztem. Ez fordulópontnak számít, mivel ez az első alkalom, hogy nem ragaszkodom görcsösen a leírt recepthez..:) Páromnál átütő sikert aratott, a curry enyhén ízesíti a húst, és a zöldfűszerekkel karöltve ízoázisban lehet részünk. Biztosan többször is el fogom készíteni!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek