r
Nosalty Logó

Padlizsános csirkemell bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ReBarbara
Padlizsános csirkemell bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 422 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4776 micro
Összesen 1688 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, feldaraboljuk, egy műanyag szűrőbe tesszük, jól megsózzuk, fél órára félretesszük, hogy kieressze a keserű levét.
  2. A bulgurt feltesszük főni 2x annyi vízzel (10-15 perc).
  3. Csirkét kockára vágjuk, póréhagymát felszeleteljük.
  4. Ha a bulgur megfőtt, fedő alatt állni hagyjuk még egy picit, hogy a maradék vizet is magába szívja.
  5. Ha letelt a fél óra, a padlizsánt kinyomkodjuk.
  6. Tűzhelyen tetszőleges mennyiségű olívaolajat melegítünk, ha forró, mehet bele a csirke. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig sütjük.
  7. Ha szép egyenletesen fehér, mehet bele a padlizsán és a hagyma. Fűszerezzük, kicsit összefőzzük.
  8. Petrezselymet belevágjuk, levesszük a tűzről.
  9. Jó étvággyal megesszük.:)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3163
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ReBarbara 3 recept

Egyik munka előtti reggelemen egy jó kuszkuszos ebédre vágytam, elkezdtem keresgélni, találtam egy jó receptet. A kisboltban azonban csalódottan vettem észre, hogy nincs kuszkusz.... Rizzsel nem szerettem volna pótolni. Végül a 3. boltban találtam rá a bulgurra, még nem kóstoltam, de gondoltam, hogy csak jó lehet.:) Az eredeti recept szerint kellett volna bele paradicsompüré és főzőtejszín is, de mivel nem vágytam erre az ízvilágra, és indiai fűszerkeveréket sem kaptam, így a végére teljesen eltértem az eredeti recepttől, és a saját ízvilágom szerint, érzésből főztem. Ez fordulópontnak számít, mivel ez az első alkalom, hogy nem ragaszkodom görcsösen a leírt recepthez..:) Páromnál átütő sikert aratott, a curry enyhén ízesíti a húst, és a zöldfűszerekkel karöltve ízoázisban lehet részünk. Biztosan többször is el fogom készíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!