r
Nosalty Logó

Indiai zöldségcurry kesudióval

Arthemis
Indiai zöldségcurry kesudióval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

278
Kalória
9.5g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
293.6g
Víz
3.5g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1606 micro
  • β-karotin
    4789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1902 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    966 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    6424 micro
  • β-karotin
    19157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    10871 micro
Összesen 1117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A hámozott, megmosott burgonyát nagyon kis kockára vágjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk.
  2. A chilipaprikát megtisztítjuk, félbevágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A kéz mosást ne felejtsük el utána!
  3. A burgonyát, a hagymát és a chilipaprikát az olajon nagy serpenyőben közepes lángon állandóan keverve kb 3-4 percig pipirítjuk, majd rászórjuk a curry port.
  4. A zöldségeket és a zöldséglevest hozzáadjuk, és felforraljuk. Lefedve kis lángon kb. 10 percig főzzük.figyeljünk, hogy a zöldségek és a burgonya ne főljön szét.
  5. Közben a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, majd a tejszínnel és a kesudióval együtt a curry-be keverjük. Sózzuk, és tálaljuk.
  6. Zölfűszeres rizs illik hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Egy receptkártyán tatáltam ezt a receptet. Mi chili nélkül készítettük. Kesudió helyett sima diót tettem bele.  Vöröslencsével is el lehet készíteni a mélyhűtött zöldségek helyett. A zöldséglevest helyettesíthetjük ugyanannyi kókusztejjel. Mi olívaolajjal készítettük a mogyoróolaj helyett.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek