r
Nosalty Logó

Karfiolos curry, chapatival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
OsztriGa
Karfiolos curry, chapatival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A karfiolhoz

A chapatihoz

Összesen 600 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A karfiolhoz

A chapatihoz

Összesen 1202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A karfiolhoz

A chapatihoz

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    2021 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 600 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2726.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 1202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1146 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A chapatihoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. Karfiolt megtisztogatjuk, rózsáira szedjük, torzsáját apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben kevés olajon (2 ek), hirtelen (nagy hőfokon) elősütjük. Amikor intenzíven jön az illata, akkor jó... Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  3. Ebben a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat (2 ek), és megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a köményt (akinek egészben túl intenzív az íze, az használjon őröltet) és egy percig pirítsuk együtt, amíg az illata átjárja az egészet. Szórjuk bele a chiliport. (esetleg frisset is lehet bele tenni)
  4. Tegyük hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, sózzuk meg.
  5. Adjuk hozzá a karfiolt, és fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul.
  6. Ha esetleg sok leve maradna, vegyük le a fedőt, és sűrítsük be a szaftját.
  7. Chapati:
  8. Tegyünk egy tálba kb. 1 nagy bögre lisztet. Keverjünk hozzá egy kiskanálnyi sót.
  9. Öntsünk hozzá kevés meleg vizet, és közben kezdjük el összekevergetni a kezünkkel, lágy mozdulatokkal dolgozzunk, és mindig nagyon kevés vizet öntve egyszerre, nehogy túl folyós legyen a tészta. Amikor a liszt szépen "felszedi" a vizet, és összeáll, adjunk hozzá kevés olajat, és gyúrjuk jól össze. Nehéz mennyiségeket megadni, ehhez kell egy kis tapasztalat, hogy miből mennyi kell, a lényeg, hogy szép lágy tésztát kapjunk, mint pl. a tortilla tésztája.
  10. Hagyjuk a tésztát 20 percig pihenni.
  11. Formázzunk kis gombócokat, majd nyújtsuk őket ki, kb. kistányér méretű körré. Forró öntöttvas serpenyőben süssük, néhányszor forgassuk át, amíg szép hólyagosra sül.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8605
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 16.

Ajánló

Chapati helyett rizzsel, vagy raitával...

Receptkategóriák

Karfiolos curry, chapatival
OsztriGa 35 recept

Korábban volt egy kedves főnököm, aki 5 évig élt Indiában. Egyszer amikor indiai étterembe készültünk, megkérdeztem, hogy mit is egyek, adjon tippeket. Lediktált egy csomó ételsort, amit én lelkesen írtam. Ő meg finom mosollyal a szája szegletében nézte a listámat. Végig követtem az utasításait: csirke-kári, csapatival.... Csak az étteremben futott végig az én arcomon is a mosoly, ki gondolta volna, hogy az általa "kári"-nak említett valami az én általam "köri"-nek ejtett curry, és ráadásul ez nem is az a fűszer, amit én akkoriban egyedül ilyen néven emlegettem... Mint az egyszeri viccben: ...azt mondja dzsem, de az van ráírva jam, közben meg egyszerű lekvár... Chapati készítést innen lestem  

Hozzávalók

A karfiolhoz

A chapatihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!