r
Nosalty Logó

Tejfölös gomba és spárga sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Tejfölös gomba és spárga sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Összesen 465 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Összesen 930 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Összesen 59 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    17690 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1743 micro
Összesen 465 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3351 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    35379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 930 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Elkészítés

tejfölös gomba és spárga

  1. A gombát nagyobb szeletekre vágjuk, a vajon megpároljuk (fedőt a wok-ra téve). A kis darabokat nem kell felvágni, jól mutatnak egyben a tányéron is.
  2. A spárgát időközben felvágjuk, és a gombához adjuk.
  3. Az édesköményt a majdnem kész zöldségekhez adjuk. A spárga akkor a legjobb, akkor nincs túlfőzve, ha a villa átszúrja, de a spárga nem esik szét, kicsit roppan.
  4. Az utolsó 3 percben a zöldségekhez adjuk a tejfölt és a mustárt, és az egészet összekeverjük.
  5. * tálaláskor sajtszeleteket lehet vágni a tányérra, és a forró zöldségeket a sajtokra öntve tálaljuk. Amíg a zöldség fogyaszthatóvá hűl, a sajtok is félig megolvadnak alatta.

burgonyaköret

  1. A már megfőtt burgonyát sütjük ki karikákra vágva, serpenyőben és vajon. De a nyers, vékonyra szeletelt burgonya is hamar elkészül.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9110
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös gomba és spárga sült krumplival
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A tálaláshoz kemény sajtokat is használtam, aki szereti a sajtokat, szintén tehet hozzá. A recept 2. változata: A spárgát, tejfölt, mustárt és édesköményt kihagyjuk. Helyette a már majdnem kész gombához csak 1 db összevágott, érett (lédús) körtét adunk. A körte lehet hámozatlan. Épp, csak egy percig futtatjuk a körtét a gombával, és nem kevergetjük, hogy a puha gyümölcsszeletek egyben maradjanak. A körte erős, "fűszeres" íze miatt nem szükséges egyéb fűszer.

Hozzászólások (1)

lenabacs

Nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Mese - Habbal (J. Hanna)

<3 :)

Hozzávalók

tejfölös gomba és spárga

burgonyaköret

Címlapról ajánljuk

További cikkek