Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Imó babja - Sólet 3.

Imó babja - Sólet 3.
Imó babja - Sólet 3.
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy: sólet spórolósan, a férjem kedve szerint elkészítve.
Természetesen gazdagabb hozzávalókból is el lehet készíteni, de így is nagyon finom, laktató étel.
A tojás jobb ízű, hogy együtt sült a füstölt ízű babbal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Családom férfitagjainak kedvenc eledele, de mi csajok sem vetjük meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörköltalapot készítünk a hagymákból, erős piros arannyal.
  2. Beletesszük a felkockázott füstölt húst, kis ideig pároljuk, kevés víz hozzáadásával.
  3. Az előző nap beáztatott babot belerakjuk, babért, borsot, ízesítőt adunk hozzá, majd a gerslit is.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, megfőzzük.
  5. A nyers tojásokat  jól megmossuk.
  6. A megfőtt babot,ami jó szunykos kell hogy maradjon, tepsibe rakjuk.
  7. Beleültetjük a tojásokat, tetejére kolbászt és erős paprikát karikázunk.
  8. Addig sütjük, amíg a tojások megsülnek, illetve a bab és a gersli jól megszívta magát lével.
  9. Ne maradjon túl száraz sem, maradjon alatta lé, mert állás közben is szív magába.
  10. Tálaláskor a főtt tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk, ezzel tálaljuk a babot.  

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 985
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Amulett

Mióta szakács: 2010.10.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sólet spórosan, sólet vele sült tojással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virágh Bea
Virágh Bea Mon, 2012-10-08 20:15

Nem akarlak megbántani, biztos nagyon finom ez is, de próbáld ki, sokkal egyszerűbb: Sólet 2. recept Kb. 10 perc az elkészítése, mosogatni is mindössze egyetlen edényt kell. Én elkészítettem már teljesen húsmentesen is, tehetsz bele kolbászt, ha úgy szeretitek párizsit, vagy bármit. Sütni ugyan tovább kell, mint a tiédet, de teljesen "önjáró", órákig magára hagyhatod. Amióta rátaláltam erre a receptre, mindig így csinálom.

1538
füstölt oldalas 50 dkg
kolbász 20 dkg
sonkásszalámi 30 dkg
fejtett bab 50 dkg
tojás 6 db
gersli 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
csípős paprikakrém 1 késhegynyi
napraforgó olaj 2 ek