Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűvös joghurtos eperleves ordás magpehelygombóccal

Hűvös joghurtos eperleves ordás magpehelygombóccal
Hűvös joghurtos eperleves ordás magpehelygombóccal
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Castellum mesterséfje ezúttal egy könnyen elkészíthető, mégis különleges, ordából készült gombóccal felturbózott, hűsítő eperleves receptet hozott nektek.

hozzávalók / 10 adag

Ordás magpehelygombóc

Joghurtos eperleves

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, fél órát állni hagyjuk. A bort feltesszük főni a fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel.
  2. 20 dkg epret apró kockára vágunk. 40 dkg epret 3 dl joghurttal, mentával, bazsalikommal, mézzel és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a leszűrt, fűszeres bort, és a végén belekeverjük az apróra vágott epret is.
  3. Fagylaltos kanál vagy két evőkanál segítségével formázzuk, és az eperleves közepére halmozunk tetszés szerinti mennyiséget.
  4. Friss mentával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 832
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Castellum Hotel Hollókő****

Mióta szakács: 2019.05.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

342
orda 80 dkg
köles 20 dkg
puffasztott amarant 5 dkg
hajdina 5 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
akácméz 10 dkg
aszalt áfonya 10 dkg
vanília 1 db
eper 60 dkg
joghurt 3 dl
méz 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
menta 3 szál
bazsalikom 1 marék
gyömbér 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fehérbor 1.5 dl